Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB draagt Han Wijlens voor als bestuurslid technische commissie CEC

Gepubliceerd vrijdag 1 juli 2016

De KNSB heeft Han Wijlens voorgedragen als bestuurslid voor de technische commissie inline-skaten van de CERS, de Europese skatebond. Op de rustdag van het EK inline-skaten in Heerde, 27 juli, heeft de CERS een congres en zal ook het nieuwe CEC Speed Skating Technical Committee worden gekozen.

Wijlens is geen onbekende in schaats- en skatewereld. Hij was van 2005-2010 voorzitter van de Bondsraad, destijds advies- en overlegorgaan van het Algemeen Bestuur van de KNSB. In 2010 werden Bondsraad en Bondscongres, om meer slagkracht en slagvaardigheid binnen de KNSB te creëren, omgevormd tot een Ledenraad. In dat proces wist de inwoner van Zwolle, als voorzitter van de Bondsraad, de binding vast te houden en binnen de spanningsvelden die er waren consensus te bereiken. Hij zorgde er zo mede voor dat de bestuurlijke omslag binnen de KNSB succesvol kon verlopen. Daarnaast was Wijlens van 1990 tot 2005 liefst vijftien jaar lid van de financiële commissie van de KNSB, waarvan de laatste twaalf jaar voorzitter.

Van 2012 tot 2016 was Wijlens bestuurslid van HC Zwolle, een nieuw op te zetten hockey vereniging. De vereniging ontstond uit twee verenigingen uit Zwolle en startte met 1450 leden. In september 2016 stond er een goed draaiende vereniging met bijna 2000 leden. Wijlens heeft vorm gegeven aan de technisch kader organisatie van de vereniging voor jong tot oud. De technisch manager van de vereniging legde aan hem verantwoording af.

”De CEC is aan de ene kant aan het kijken hoe ze het Europees Kampioenschap en de Europa Cups verder kunnen ontwikkelen en aan de andere kant willen ze ook de bestuurlijke organisatie professionaliseren. Omdat Han Wijlens eerder een belangrijke rol had in de bestuurlijke omslag die de KNSB in de achterliggende periode maakte en een belangrijke rol had bij de opzet van HC Zwolle, willen we zijn expertise graag voor de genoemde processen binnen de CERS inzetten”, laat Arie Koops, technisch directeur van de KNSB, weten.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?