Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB doet convenantgroep vergaand voorstel

Gepubliceerd zaterdag 22 oktober 2016

Vandaag heeft de KNSB een tweede gesprek met de convenantgroep gevoerd over mogelijke begrotingswijzigingen. Onder andere de positieve resultaten in het eerste kwartaal, denk aan de toewijzing van het EK Allround & Sprint en nieuwe partnerships, maakten het mogelijk om deze partijen vergaand tegemoet te komen. Het vergaande voorstel van de KNSB heeft echter niet tot overeenstemming geleid. Er is afgesproken dat de partijen aanstaande maandag contact hebben over oplossingsrichtingen.

Er is constructief van gedachten gewisseld over de aanpak voor de projectgroep duurzame ontwikkeling van de schaatssport. Doel hiervan is om met een bredere vertegenwoordiging van partijen in de schaats- en skatesport tot een duurzame inrichting van de schaats- en skatesport op de lange termijn te komen. De Raad van Toezicht van de KNSB werkt het plan van aanpak hiervoor verder uit.

Theo Fledderus, directeur bestuurder KNSB:  “Als KNSB staan we voor alle schaatsliefhebbers en voor alle disciplines. Voor ons staat voorop dat we geen activiteiten schrappen die schaatsend Nederland raken, denk aan wedstrijden, topsportprogramma’s en opleidingen voor trainers. Positieve resultaten in het eerste kwartaal maakten het mogelijk om deze partijen vergaand tegemoet te komen. Ik wil benadrukken dat al onze activiteiten erop zijn gericht om het gesprek met deze partijen op gang te houden en de start van het schaatsseizoen te borgen.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?