Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB daagt kunstrijclubs uit voor online ijsdanswedstrijd, met als hoofdprijs clinic Javier Fernández

Gepubliceerd donderdag 18 november 2021
Onder het motto Join the Icedance roept de KNSB kunstrijverenigingen op om mee te doen aan een ijsdans van Lindsay van Zundert en haar trainingsgenoten. Wie de dans afmaakt en dat filmt maakt kans op een clinic van Javier Fernández López. Bovendien mag de winnende vereniging haar dans opvoeren bij de Challenge Cup.

Met deze actie speelt de KNSB in op de groeiende populariteit van het kunstschaatsen. De (media-)aandacht voor deze tak van de schaatssport groeit en dat is natuurlijk grotendeels te danken aan de opvallende prestaties van Lindsay van Zundert. De 16-jarige kunstrijdster uit Etten-Leur werd vorig jaar 16de op het WK in Stockholm, waarop NOC*NSF besloot om volgend jaar weer een kunstrijdster naar de Olympische Spelen af te vaardigen.

“We merken aan alles dat onze sport hot is”, meldt Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden van de KNSB. “Bij veel verenigingen kloppen kinderen aan om lid te worden. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee, want hoe meer aanwas, hoe meer talenten we hebben om onze ambitie waar te maken: terugkeren naar de wereldtop.”

Als opwarmertje voor de Winterspelen is #jointheicedance bedacht. Vandaag gaat de video met de introdans van Lindsay en haar trainingsgenoten (op Dynamite van BTS) live op schaatsen.nl. Verenigingen die aan de actie willen meedoen, kunnen de video hier bekijken en vervolgens lezen wat hen te doen staat.

Als groep kunstrijd(st)ers het dansje afmaken, dat is de uitdaging. Dus een choreografie bedenken, samen trainen en dan voor het echie het ijs op. Van die uitvoering maak je video-opnames die je post via Youtube, Tiktok, Facebook of Instagram. Gebruik daarbij #jointheicedance, benoem jouw kunstrijvereniging en vergeet @schaatsennl niet te taggen!

Dat alles moet voor 10 januari 2022 gebeuren, wil je meedoen voor de prijzen. Een deskundige jury beoordeelt vervolgens alle uitvoeringen. Die jury bestaat uit niemand minder dan oud-wereldkampioen Javier Fernández López, zanger en kunstschaatsfan Gerard Joling en Nikki Davison, development & teamleader TeamNL Kunstrijden.

Zij bepalen welke drie verenigingen de beste, meest creatieve, originele video’s hebben ingestuurd. Die drie maken kans op een clinic van Javier Fernández en de opvoering tijdens de finaledag van de Challenge Cup (27 februari).

De nominaties van de beste drie video’s wordt op 17 januari bekendgemaakt via schaatsen.nl en social media. Daarna kan het publiek zijn stem uitbrengen en wordt op 1 februari de winnaar bekendgemaakt.

Bekijk voor meer informatie de speciale pagina van schaatsen.nl.

Meer nieuws

Holland & Barrett verlengt samenwerking met KNSB tot medio 2025

Dutch Open Shorttrack van 7 tot en met 9 oktober in Thialf

KNSB maakt TeamNL-deelnemers WK Inlineskaten bekend

Iedereen kent iedereen bij jubilerende schaatstrainingsgroep Exerceo (25 jaar)

Gouden jubilaris STG Dronten weet wat het betekent als de nabije ijsbaan dicht gaat

Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden van de KNSB officieel geopend in Thialf Heerenveen 

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?