Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Klaar een klus en werf vrijwilligers met NLdoet!

Gepubliceerd donderdag 1 maart 2018

Op 9 en 10 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats. Nederland steekt op die dagen de handen uit de mouwen voor NLdoet. Zijn er op jouw sportclub nog klusjes die gedaan moeten worden en ben je op zoek naar vrijwilligers? Meld jouw klus dan aan voor NLdoet en ga aan de slag!

NLdoet, een initiatief van het Oranjefonds, wil iedereen in Nederland aansporen op zijn minst enkele uren in werk te investeren ten behoeve van de maatschappij. De sportclub is daarvoor een prima plek! Het clubhuis schilderen, de materialen opbergen, een grote schoonmaak houden, het zijn allemaal klussen die gedaan moeten worden.

NLdoet is ook een uitstekende mogelijkheid om nieuwe vrijwilligers te werven. Elke schaats- of skeelerclub kan wel vrijwilligers gebruiken en NLdoet is een ideale gelegenheid om te laten zien en te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is. Benut daarom zeker de bekendheid en de landelijke campagne omtrent NLdoet om vrijwilligers te werven en jouw club en klus(sen) in de schijnwerpers te zetten. Vergeet daarvoor niet communicatiemiddelen als de clubwebsite, sociale media en email te gebruiken.

Daarnaast kun je op deze dagen jouw organisatie promoten en de sportclub in een positief daglicht zetten.

Om een klus aan te melden, maak je eerst een account aan op Mijn Oranje Fonds en vervolgens kun je de klus in het systeem zetten. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen op hun beurt weer klussen zoeken waarvoor ze zich willen opgeven.

Let op je verzekering

De verzekering van iedereen die meedoet aan NLdoet, van klusaanbieder tot klusser, is de verantwoordelijkheid van de klusaanbieder. De meeste organisaties hebben al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers, maar het is wel even nuttig om na te gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens NLdoet!

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van vrijwilligers? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo is er geen tekort aan vrijwilligers bij SV Rotterdam vanwege de persoonlijke benadering en trok een oproep op de site van HVHW de aandacht van vrijwilligers.

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?