Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kinderen uit heel Nederland doen mee aan de IJSTIJD! Winterspelen op Coolste Baan

Gepubliceerd donderdag 25 januari 2018

Een sportief spektakel voor de jeugd. Dat worden de IJSTIJD! Winterspelen, die zaterdag 3 februari plaatsvinden op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Circa twintig tijdelijke kunstijsbanen uit het hele land vaardigen een team af naar dit evenement.  

De IJSTIJD! Winterspelen zijn voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Teams van 10 kinderen binden met elkaar de strijd aan op de volgende schaatsonderdelen: 100 meter sprint, mini-marathon en shorttrack estafette relay. Natuurlijk telt een race op de icebikes van de Croky Challenge ook mee. Bovendien kunnen er punten worden gescoord via de 100% NL freestyle kunstrij battle.

IJSTIJD! Reporters

De IJSTIJD! Reporter vertegenwoordigt de ijsbaan van zijn of haar woonplaats en maakt video’s en berichten. De reporter reist op 3 februari als captain mee naar de Coolste Baan en volgt zijn of haar team in de voorbereidingen op de dag zelf. Degene die dit het leukste en origineelste doet, wint een dag meelopen met de persvoorlichter van de KNSB tijdens de ISU WK Allround, van 9-11 maart op de Coolste Baan.

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB en hoofdsponsor KPN, waarbij deze winter 32 tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. De KNSB omarmt deze banen graag omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen.

De volgende ijsbanen vormen dit jaar samen IJSTIJD!: Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Bergen op Zoom, Borne, Bussum, Delft, Den Haag, Den Helder, Doetinchem, Duiven, Oss, Geldrop, Gouda, Heerhugowaard, Kerkrade, Laren, Leiden, Lopikerkapel, Middelburg, Nijkerk, Enschede, Nijverdal, Roosendaal, Rotterdam, Schagen, Uden, Veenendaal, Venlo, Vught en Zoetermeer.

Kijk voor meer informatie op schaatsen.nl/ijstijd.

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?