Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kandidaten voor bestuur Unit Kunstrijden

Gepubliceerd zondag 22 november 2009

Namens de Stuurgroep Kunstrijden kan ik jullie meedelen dat we er in geslaagd zijn om heel goede kandidaten te vinden voor het bestuur van de Unit Kunstrijden.

Zoals jullie eerder al gelezen zullen hebben gaat de Unit Kunstrijden in de plaats komen van de huidige Ad-hoc commissie kunstrijden. Voor het kunstrijden een heel belangrijk beginpunt van een periode waarin het kunstrijden in Nederland met KNSB en SKN gezamenlijk en krachtdadig aan een nieuwe toekomst gaat bouwen.

Voor het bestuur van de unit zijn inmiddels vijf kandidaten gevonden. Voor twee functies in het bestuur (voorzitter en penningmeester) worden momenteel nog gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten. De stuurgroep kunstrijden heeft echter besloten om de verkiezingen niet uit te stellen en haar bindende voordracht op te stellen op basis van de uitkomst van (a) de  
verkiezingen voor de functies van secretaris en de vier gewone leden en (b) de door de stuurgroep ondertussen nog te voeren gesprekken met kandidaten voor de functies voorzitter en penningmeester.

Met genoegen presenteer ik hier de namen van de nu bekende kandidaten:

Secretaris

Mevr José Willemse

Gewoon lid

Mevr Mary Dotsch (cie topsport)

Dhr Frits Suer (cie breedtesport)

Dhr Ron Duivelaar (cie opleidingen)

Dhr Piet Kranenburg (cie wedstrijd- en testorganisatie)

De verenigingen ontvangen dezer dagen per e-mail een formulier waarmee ze hun stem kunnen uitbrengen. 

Je vraagt je misschien af waarom het nog nodig is om nog een stemming te houden als er per functie maar één kandidaat verkiesbaar is. De reden om toch een verkiezing te houden is daarin gelegen dat het nieuwe bestuur graag met jullie instemming wil kunnen opereren. Hoewel het formeel misschien niet iets betekent, is het toch belangrijk om te weten dat jullie deze nieuwe  
start ondersteunen. En dat kunnen jullie doen door middel van een actieve stem vóór deze kandidaten. Mocht je als verenigingsbestuur in het geheel niet achter een kandidaat kunnen staan, dan is het ook mogelijk om een blanco stem uit te brengen.

De stuurgroep is verheugd om te kunnen melden dat er ook voldoende mensen bereid zijn gevonden om toe te treden als lid van de verschillende commissies om een goede start te kunnen maken met het vele werk dat voor hen ligt. De namen van die personen worden later bekend gemaakt. 

Of er een verkiezingsbijeenkomst wordt gehouden op 28 november, hangt nog af van het aantal aanmeldingen daarvoor. Als de meesten besluiten om per e-mail te stemmen, dan kan het zijn dat we in plaats van 28 november een ander moment kiezen om iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met alle personen die door de stuurgroep voorgedragen gaan worden aan het bestuur van de KNSB om het eerste bestuur te vormen van de Unit Kunstrijden.  
We houden jullie hiervan op de hoogte. 

Met vriendelijke groet, 

Joop Janssens 
voorzitter stuurgroep Kunstrijden 
e-mail [email protected]

>

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?