Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Joy Beune geëerd met Egbert van ’t Oever Aanmoedigingsprijs

Gepubliceerd donderdag 22 maart 2018

Een kleine uk tussen alle grote namen, zo voelde Joy Beune zich dinsdagavond tijdens het Ard Schenk Awards Gala in Amsterdam. De wereldkampioene allround bij de junioren ontving de Egbert van ’t Oever Aanmoedigingsprijs uit handen van Guusje van ’t Oever, de weduwe van de naamgever.

Beune veroverde twee weken geleden de wereldtitel allround met vier gouden plakken en vijf wereldrecords. Met Jutta Leerdam en Elisa Dul won ze ook de wereldtitel op de ploegenachtervolging. Bij thuiskomst van het WK in Salt Lake City kreeg de 18-jarige Bornse een uitnodiging voor het Ard Schenk Awards Gala. “Toen had ik het al een beetje in de gaten maar dit is wel heel mooi”, zegt Beune met een lach.

Met de toekenning van deze aanmoedigingsprijs is ze de opvolger van Leerdam, haar concurrente sinds de B-junioren. In een zaal gevuld met topschaatsers werd Beune toegesproken door Mark Tuitert en Guusje van ’t Oever. “Ik voelde me een beetje ongemakkelijk. Dan sta je daar als kleine uk tussen al die grote namen. Maar wel heel gaaf. Mijn ouders zeiden al ‘eerste keer dat je hier bent en gelijk prijs!’. Echt leuk.”

Het geweldige slot van haar seizoen kende een moeizame start. Aan het begin van het jaar viel Beune van de fiets en lag ze er een tijdje uit. “Daar ben ik sterker van terug gekomen. In december ging het weer wat minder, maar uiteindelijk heb ik toch nog alles op het juiste moment eruit kunnen halen. Het hele seizoen werd ik alleen maar tweede op elk toernooi en daar werd ik echt schijtziek van. Maar het geeft je wel die extra boost om nog meer uit jezelf te halen en ervoor te doen.”

Het juniorentijdperk zit er nu op voor Beune. Komend jaar hoopt ze de aansluiting te vinden bij de senioren. “Het is nu een beetje zoeken naar een mooi team. In de toekomst wil ik nog meer goud behalen en iedereen verpulveren. Maar er is nog veel om aan te werken.” Is deze prijs voor meest veelbelovende langebaanschaatsster van het jaar een steuntje in de rug? “Ze zien me nu wel aankomen dus ik ben niet echt meer een underdog, ha. Ik hoop wel te laten zien wie ik ben en volgend jaar ook een mooi seizoen te draaien.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?