Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jonge inlineskaters gehuldigd voor hun prestaties tijdens het WK inlineskaten

Gepubliceerd donderdag 8 november 2018
De inlineskaters Merijn Scheperkamp, Jordy van Workum en Teun de Wit zijn tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi gehuldigd voor hun prestaties tijdens het WK inlineskaten en de Jeugd Olympische Spelen van afgelopen zomer.

In juli veroverde Jordy van Workum tijdens het WK inlineskaten in Heerde/Arnhem een gouden medaille op de afvalkoers en brons op de puntenkoers. Merijn Scheperkamp pakte een individuele bronzen medaille op de afvalkoers en veroverde samen met Jordy van Workum en Teun de Wit het brons op de relay.

Door zijn prestaties op het WK inlineskaten plaatste Merijn zich voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Daar behaalde hij een bronzen medaille in het eindklassement. Een unieke medaille, want inlineskaten stond voor het eerst op het programma van de Jeugd Olympische Spelen.

Door deze bijzondere prestaties werden de junioren verrast met een huldiging in Thialf. Uit handen van Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, kregen zij een mooie sculptuur overhandigd.

“Bijzondere prestaties willen wij vaker in het zonnetje zetten, dit is daar een goed voorbeeld van”, aldus De Wit.

Vervolgens genoten de jongens samen met familie vanaf het TeamNL fan-deck van de wedstrijden tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi. Jordy van Workum en Teun de Wit deden zelf ook mee aan de 1500 meter op het World Cup Kwalificatietoernooi en eindigen op een respectievelijke 19de en 24ste plaats.

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?