Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Johan Grobbée Lid van Verdienste KNSB

Gepubliceerd vrijdag 17 juni 2016

Tijdens de 17e Ledenraadsvergadering van de schaatsbond op donderdag 16 juni op de Vechtsebanen in Utrecht is Johan Grobbée door KNSB-voorzitter Roel Dekker in het zonnetje gezet en benoemd tot Lid van Verdienste.

Als schaatsliefhebber en als rasbestuurder is Johan Grobbée een ’levenlang’ besmet met het schaatsvirus. Grobbée leerde zelf schaatsen op zijn vierde, aan de hand van zijn vader. Op natuurijs bij de Vecht in Dalfsen. Daarna was hij niet alleen ’fan’, maar bekleedde hij binnen de schaatswereld tal van functies. Dicht bij huis was hij van 2004-2008 voorzitter van de Deventer IJsclub, waar hij ook één van de aanjagers was van de IJsselcup ’nieuwe stijl’.

Midden jaren negentig van de vorige eeuw, toen de schaatssecties van de KNSB gesplist werden, was Johan Grobbée de eerste voorzitter van de sectie langebaan. Een jaar later stapte hij met andere bestuursleden op, na een conflict met het dagelijks bestuur.

Grobbée kwam deze eeuw terug en werd in oktober 2006 opnieuw voorzitter van de sectie langebaan, die inmiddels sectie Langebaan-Kortebaan-Supersprint-Mass Start heet. Hij zou deze functie bijna negen jaar vervullen: van okt 2006 tot aug 2015

De afgelopen maanden maakte hij deel van de selectiecommissie die de kandidaten voor de Raad van Toezicht moest werven. Roel Dekker: ”Johan heeft zich decennia lang ingezet voor het schaatsen. Het ging hem daarbij altijd om de schaatsers, de bestuurder was in zijn ogen een hulpmiddel.”

Johan Grobbée zelf reageerde verrast op de onderscheiding: ”Heel eervol deze onderscheiding. Ik ben echt verrast. Kijk met heel veel plezier terug op wat ik tot nu toe allemaal binnen de schaatssport gedaan heb.”

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?