Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jan Dijkema Vice President ISU

Gepubliceerd vrijdag 18 juni 2010

Barcelona (KNSB) – Tijdens het 53ste congres van de Internationale Schaats Unie in Barcelona is Jan Dijkema gekozen tot Vice President. Dijkema, die op deze post verantwoordelijk is voor het langebaanschaatsen, volgt de Duitser Gerhard Zimmermann op.

Ottavio Cinquanta werd herkozen als voorzitter.

In de historie van de ISU (1892-heden) is Jan Dijkema pas de derde Nederlander die de post van Vice President binnen het hoogste internationale schaatsorgaan bekleedt. Hennie Roos was in de periode 1971-1977 de laatste KNSB’er die tweede man was binnen de council van de Internationale Schaats Unie. Nog verder terug in de geschiedenis bekleedde Gerrit W.A. van Laer deze post (1925-1927 en 1935-1937). Van Laer was van 1937-1945 tevens President van de Internationale Schaats Unie, een positie die na de oprichting van de ISU in 1892 ook drie jaar lang bemand werd door Pim Mulier (1892-1895).

Dijkema werd in juni 1994 in de council van de ISU gekozen, waarmee Nederland weer was vertegenwoordigd in de top van het hoogste internationale schaatsorgaan. Een en ander betekent dat Dijkema inmiddels 17 jaar onafgebroken in de council zit. In die functie was hij vele jaren coördinator van de (Essent) ISU World Cup. Voor juni 1994 was Dijkema drie jaar lid van het Algemeen Bestuur van de KNSB, respectievelijk als vice-voorzitter dan wel waarnemend voorzitter. Om zich echter volledig op zijn taak bij de ISU te richten trad Dijkema op 10 december 1994 terug uit het KNSB-bestuur.

De KNSB boekte bij de verkiezingen van de bestuursposten binnen de diverse ISU-organen nog een tweede succes in Barcelona. Met de herverkiezing van Reinier Oostheim blijft Nederland namelijk ook in technische commissie shorttrack op het hoogste niveau vertegenwoordigd.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?