Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jaarprijzen kunstrijden voor Kyarha van Tiel en Lindsay van Zundert  

Gepubliceerd donderdag 11 oktober 2018

Op de rode loper van ijsbaan De Uithof in Den Haag zijn vandaag de KNSB-jaarprijzen kunstrijden uitgereikt. De Sjoukje Dijkstra Trophy voor de Kunstrijder van het jaar 2017-18 ging naar Kyarha van Tiel. De Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs, voor het Talent van het Jaar, werd uitgereikt aan Lindsay van Zundert.

Van Tiel kreeg haar kristallen trofee uit handen van de naamgeefster, olympisch kampioene Sjoukje Kossmayer-Dijkstra. “Kyarha is na een jaar afwezigheid heel sterk teruggekomen. Ze werd elke wedstrijd beter. Daarom heeft ze de prijs verdiend”, zegt Sjoukje.

Een zware rugblessure hield Kyarha een jaar langs de kant. Na haar rentree debuteerde ze afgelopen seizoen op het EK Senioren en haalde ze een finaleplaats op het WK Junioren in Sofia. Dat ze tot Kunstrijdster van het Jaar werd gekroond, kwam voor de Rotterdamse als een aangename verrassing.

“Het is een mooie stimulans om nog harder te werken, nog beter te worden”, zegt Kyarha. “Want ook mijn doel is om ooit op de Olympische Spelen te staan.” Van Tiel traint in het Belgische Liedekerke bij Kevin van der Perren en Jenna McCorkell. Ze is deze week in Den Haag voor een trainingskamp van de Stichting Kunstrijden Nederland.

Tijdens datzelfde kamp werd Lindsay van Zundert verrast met de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs, een cheque van 500 euro, uitgereikt door de naamgeefster. De 13-jarige rijdster uit Etten-Leur werd onderscheiden, omdat ze in een sterk deelnemersveld het Nederlands Kampioenschap bij de Advanced Novice voor de tweede keer op rij won.

“Lindsay is echt een talent, ze is technisch veel gegroeid en laat zich niet van de wijs brengen”, aldus Haanappel. Ook de jonge Van Zundert traint in België, bij Ans Bockland in Wilrijk. Haar eerste kennismaking met kunstrijden was in de Efteling. “Dat wilde ze leren! Ze kreeg een proefles en was verkocht. Zo is ze erin gerold”, vertelt oma Sonja Vervuren. “Deze prijs is een steun in de rug voor Lindsay.”

 

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?