Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jaap Wansinck benoemd tot Lid van verdienste

Gepubliceerd maandag 15 oktober 2012

Afgelopen week kwamen de toertochtorganisatoren bijeen in de jaarvergadering toerschaatsen. Tijdens deze jaarvergadering stond niet alleen het natuurijs centraal, maar werd bovendien Jaap Wansinck extra in het zonnetje gezet. De scheidend voorzitter van de sectie toerschaatsen werd door KNSB-bestuurslid Jan Bolt tot Lid van verdienste benoemd.

Wansinck was sinds de jaren ’80 als voorzitter van de sectie bij het toerschaatsen betrokken en heeft in die functie veel voor het schaatsen betekend. Hij was verheugd door het eerbetoon en verrast. “Het is net als natuurijs”, reageerde hij. “Het komt altijd onverwacht.”

Volgens Ramon Kuipers, coördinator voor de toertochten bij de KNSB, was het een bijzonder succesvolle bijeenkomst. “Het is elk jaar de aftrap voor de toertochten en dit keer waren er 120 aanwezigen. We hebben teruggekeken op afgelopen winter, maar vooral vooruitgeblikt op de komende maanden”, legt Kuipers uit.

Voor 1 november moeten alle toertochten hun draaiboek af en ingeleverd hebben. Zo proberen de toertochtorganisaties en de KNSB een professionaliseringsslag te maken. “We willen de kwaliteit en afstemming nog beter richting gemeenten, politie en andere instanties. Daarom kunnen we in deze tijd niet meer zonder draaiboeken en vergunningen werken.”

Meer nieuws

Toprijders strijden om WorldCup-tickets bij Dutch Open Shorttrack in Thialf (7 t/m 9 oktober)

Ledenraad KNSB kwam bijeen in Thialf

KNSB trekt Rintje Ritsma aan als bondscoach teamonderdelen langebaan

Hoe herken je de nieuwe Sven Kramer en Suzanne Schulting?

Openingsinformatie ijsbanen

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?