Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jaap Wansinck benoemd tot Lid van verdienste

Gepubliceerd maandag 15 oktober 2012

Afgelopen week kwamen de toertochtorganisatoren bijeen in de jaarvergadering toerschaatsen. Tijdens deze jaarvergadering stond niet alleen het natuurijs centraal, maar werd bovendien Jaap Wansinck extra in het zonnetje gezet. De scheidend voorzitter van de sectie toerschaatsen werd door KNSB-bestuurslid Jan Bolt tot Lid van verdienste benoemd.

Wansinck was sinds de jaren ’80 als voorzitter van de sectie bij het toerschaatsen betrokken en heeft in die functie veel voor het schaatsen betekend. Hij was verheugd door het eerbetoon en verrast. “Het is net als natuurijs”, reageerde hij. “Het komt altijd onverwacht.”

Volgens Ramon Kuipers, coördinator voor de toertochten bij de KNSB, was het een bijzonder succesvolle bijeenkomst. “Het is elk jaar de aftrap voor de toertochten en dit keer waren er 120 aanwezigen. We hebben teruggekeken op afgelopen winter, maar vooral vooruitgeblikt op de komende maanden”, legt Kuipers uit.

Voor 1 november moeten alle toertochten hun draaiboek af en ingeleverd hebben. Zo proberen de toertochtorganisaties en de KNSB een professionaliseringsslag te maken. “We willen de kwaliteit en afstemming nog beter richting gemeenten, politie en andere instanties. Daarom kunnen we in deze tijd niet meer zonder draaiboeken en vergunningen werken.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?