Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Innovatieve Sprintapp voor meer schaatsplezier en betere prestaties

Gepubliceerd donderdag 16 november 2017

KNSB en Sportunity presenteren in samenwerking met hoofdsponsor KPN een uitdagende app voor schaatsers

Na een geslaagde testperiode lanceert de KNSB samen met haar partner Sportunity de schaatsapp genaamd Sprint. De Sprintapp is een onderdeel van het platform Schaatsen.nl. De app zorgt voor het makkelijk bijhouden van rondetijden en statistieken op kunstijsbanen.

Door middel van een koppeling met een MYLAPS-chip worden schaatsprestaties nauwkeurig gemeten en inzichtelijk gemaakt. De schaatsapp is vergelijkbaar met andere prestatie-apps als Strava en Runkeeper. Het verschil is dat deze app niet afhankelijk is van GPS.

De meting vindt plaats door middel van een chip die meet wanneer je de start- en finishlijn passeert. Resultaat: een zeer nauwkeurige meting. Zo nauwkeurig dat de techniek van deze app ook wordt gebruikt door topschaatsers en coaches, in plaats van een stopwatch en de welbekende rondeborden.

KPN spant zich in om met technologie de schaatsliefhebbers te verbinden, KPN was voor de Sprintapp dan ook dé hosting partner bij uitstek en zet de expertise van haar medewerkers in om het Sprint platform tot een succes te maken.

Schaats samen, sterker, beter en sneller

Onder het motto ‘schaats samen, sterker, beter en sneller’ speelt de KNSB in op de behoefte om gemakkelijk prestaties te meten. Met tips en trainingsschema’s helpt de KNSB sporters zich te verbeteren en blessures te voorkomen.

De Sprintapp is er voor schaatsers van elk niveau die beter willen leren schaatsen en toewerken naar een persoonlijk doel, of gewoon om met meer plezier te schaatsen. Met de app kan getraind worden voor natuurijs en toertochten. Daarnaast zijn er challenges in de app die je kunt aangaan!

Schaatsen met plezier

De app biedt het laatste nieuws, tips, trainingen en challenges. Je kunt er ook updates volgen van vrienden, verenigingen, ijsbanen en schaatsscholen. De appgebruiker geeft zelf aan wie hij of zij wil volgen en kan samen met vrienden ranglijsten opstellen of resultaten met elkaar delen.

“In de Sprintapp bekijk je supersnel je eigen rondetijden en statistieken na een schaatssessie. De challenges zijn erg tof en het is leuk om mijn PR aan te scherpen en deze te vergelijken met mijn schaatsvrienden”, zegt Kalle Ordelman, recreatieschaatser.

Daarnaast biedt de KNSB schaatsliefhebbers memberships voor een nog leukere schaatsbeleving, met verschillende voordelen voor iedere schaatsliefhebber! KNSB leden ontvangen een extra korting.

Download de app en registreer. Koppel de chip en je kunt direct jouw kracht op het ijs ontdekken!

 

 

 

Starten is zo geregeld; de snelste finish is daarna jouw uitdaging!

Ga voor meer informatie en de speciale memberships naar www.sprintapp.nl

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?