Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Honderden aanmeldingen voor speciale editie KPN Schaatsvriendendag

Gepubliceerd dinsdag 20 februari 2018

De 9e unieke editie van de KPN Schaatsvriendendag vindt plaats op zondag 25 februari op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion te Amsterdam en wordt geopend door Rintje Ritsma. Schaatshelden Carl Verheijen en Annamarie Thomas zetten zich samen met tientallen vrijwilligers op deze bijzondere dag in om kinderen met een handicap en hun familie kennis te laten maken met de schaatssport.

Activiteiten op het ijs

Naast schaatsen zijn er verschillende andere activiteiten op het ijs, zoals curling, ice-biking en marathonschaatsen. Diverse muzikale optredens zorgen samen voor een unieke dag voor de gehandicaptensport.

Unieke editie

De 9e editie van de KPN Schaatsvriendendag vindt plaats op De Coolste Baan van Nederland en wordt geopend door Rintje Ritsma. “Het is fantastisch dat ik mede namens House of Sports honderden kinderen mag verwelkomen in het Olympisch Stadion. Op deze prachtige ijsbaan in olympische sferen, staat op 25 februari alles in het teken van onbezorgd sporten voor mensen met een handicap” aldus Ritsma.

Doel

Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Tijdens de Schaatsvriendendag worden alle barrières waar mensen met een lichamelijke, auditieve of visuele handicap bij het sporten tegenaan lopen, weggenomen. De dag bewijst daarmee welke impact sport kan hebben, het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid.

“Sport moet voor iedereen mogelijk zijn. We zijn hartstikke trots dat KPN samen met een groot aantal KPN-vrijwilligers zorgt dat honderden kinderen met hun familie een onvergetelijke dag beleven. Samen met de andere sponsors, Univé, de KNSB en Ice-World, maken zij deze dag mogelijk.” Aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Met dit evenement willen we de bezoekers allereerst een mooie dag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen. Voor de mensen zonder handicap is het goed om zich te realiseren wat de uitdagingen én oplossingen zijn bij gehandicaptensport. Wat dat betreft draagt dit evenement op twee fronten bij aan onze doelstelling.”

Als één team achter de sporters met een handicap

Fonds Gehandicaptensport staat samen met zijn 1% FairShare® partners als één team achter de sporters met een handicap. Het fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Voor ieder op zijn eigen niveau: top- en breedtesport. Dankzij onze samenwerking met KPN kan ook dit jaar weer een nieuwe editie van de KPN Schaatsvriendendag georganiseerd worden.

Hoe ziet de dag er zondag 25 februari uit?

12.00 – 12.30 uur  parkeren en ontvangst
12.30 – 12.45 uur  officiële opening door Rintje Ritsma, Directeur van De Coolste Baan van Nederland
12.45 – 14.45 uur  clinics en vrij schaatsen
14.45 – 15.00 uur  afsluiting

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?