Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Hill stopt als bondscoach inline-skaten

Gepubliceerd vrijdag 19 juni 2015

Desly Hill is aan haar laatste seizoen als bondscoach van de Nederlandse selectie inline-skaten bezig, zo heeft ze met de KNSB afgesproken. Dit mede naar aanleiding van haar werkzaamheden voor Team Stressless.

Hill, geboren in Perth, Australië en wereldkampioene op de 300 meter time trial in 1992, is met een onderbreking van een jaar sinds 2004 bondscoach van de inline-selectie. Eerst bij de Skate Bond Nederland (SBN), na de fusie in 2010 bij de KNSB. Deze stelde zich ten doel op EK’s en WK’s mee te doen om de medailles. En dat is onder Desly Hill gelukt. Vooral op het EK in 2013 in Almere waren de Oranjeatleten fenomenaal. Maar liefst 15 van de 28 onderdelen werden gewonnen en in totaal werden er 23 medailles veroverd door de equipe van bondscoach Desly Hill. Maar ook op de WK’s doen de Nederlanders de laatste jaren mee om de hoofdprijzen. De wereldtitels van Michel Mulder (2012), Crispijn Ariëns (2013) en de relay vrouwen (2012) en mannen (2014) zijn daar prachtige voorbeelden van.

Hill had graag afscheid genomen bij een WK inline-skaten in Nederland. De KNSB had zich kandidaat gesteld voor de wereldkampioenschappen in 2016. Was die aanvraag door de wereldbond gehonoreerd, dan had Hill graag tot dat WK doorgegaan.

Arie Koops, directeur sport van de KNSB: “Desly heeft ontzettend veel positieve dingen gedaan voor het inline-skaten in Nederland. Het zal niet makkelijk zijn een passende vervanger voor Hill te vinden. Daar gaan we nu mee aan de slag en in dat proces zullen we zeker ook de sporters betrekken.”
In overleg met Hill wordt gekeken wanneer ze, nu ze bij Team Stressless aan de gang gaat als hoofdcoach, het stokje van het inline-skaten zal overdragen.

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?