Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Herman de Haan nieuwe directeur-bestuurder KNSB

Gepubliceerd donderdag 12 april 2018

Herman de Haan (57) wordt met ingang van 1 juli de nieuwe directeur-bestuurder van de KNSB. Hij is afkomstig van de Hersenstichting, waar hij de voorbije twee jaar als directeur-bestuurder werkzaam was.

De Haan woont in Gouda en heeft ruim twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening. Hij was onder meer CEO van het Nederlandsch Octrooibureau en managing director van advocatenkantoor Van Doorne en OgilvyOne, een internationaal bureau voor marketingcommunicatie. Daarnaast was hij tien jaar bestuurslid van de stichting KiKa, Kinderen Kankervrij.

De Haan is gewend te werken in organisaties met vele stakeholders. “In de schaatssport is de afgelopen tijd veel energie gestopt in het uitzetten van een gezamenlijke koers waar alle betrokkenen mee verbonden kunnen zijn: samen voor het schaatsen. Ik zal mij ten volle inzetten om dat proces verder vorm te geven, met als doel het plezier en de trots die het schaatsen geeft, verder te vergroten”, aldus De Haan.

De nieuwe directeur-bestuurder, getrouwd en vader van drie kinderen, heeft als hobby’s onder meer mountainbiken en hardlopen. In de schaatssport is hij een nieuw gezicht. De Haan wordt bij de KNSB de opvolger van Piet Geurts, die het afgelopen jaar als interim-directeur werkzaam was.

“Wij zijn verheugd met de komst van Herman de Haan, een ervaren directeur-bestuurder”, zegt Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB. “Als bond zijn wij op aarde om ontwikkelingen binnen de schaatssport te faciliteren, stimuleren en waar nodig te initiëren. Wij zijn ervan overtuigd dat Herman op inspirerende wijze leiding zal geven aan de KNSB, als bond die dienstbaar is aan de gehele schaatssport.”

Met de benoeming van Herman de Haan is het nieuwe managementteam van de KNSB bijna compleet. De procedure voor de benoeming van een technisch directeur, als opvolger van Arie Koops die na twaalf jaar vertrekt, zit in de afrondende fase.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?