Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Herinrichting Bondsbureau

Gepubliceerd dinsdag 6 juli 2010

Hoogland (KNSB) – Om als KNSB Bondsbureau beter service te kunnen verlenen aan haar leden, licentiehouders, stakeholders, media en alle andere schaatsgeïnteresseerden is het afgelopen half jaar gewerkt aan een herinrichting van het KNSB Bondsbureau.

De doelstelling van deze herinrichting laat aan ambities niets te wensen over: een meer markt- en vraaggerichte organisatie, afgebakende taakgebieden en duidelijkheid welke medewerkers voor welke taakgebieden verantwoordelijk zijn. Dit alles moet leiden tot een efficiëntere werkwijze, een betere kostenbeheersing en een hogere klanttevredenheid.

Als uitgangspunt van de herinrichting kent het KNSB Bondsbureau vanaf heden een logische drie-eenheid: de afdelingen ’Sport’, ’Marketing, Sales en Events’ (’MSE’) en Facilities.

Een belangrijke verandering is de invoering van disciplinemanagers voor Langebaan, Shorttrack, Inline-skaten en Marathon op de afdeling Sport, zodat een goede verbinding tussen breedte- wedstrijd- en topsport gewaarborgd is. Daarnaast sturen zij de trainers en coaches van de betreffende discipline aan en zijn verantwoordelijk voor de operationele zaken. De disciplines Kunstrijden (Unit Bestuur), Schoonrijden, Kortebaan/Supersprint en Toerschaatsen vallen onder de verantwoording van directeur sport Arie Koops.

Een manager sportontwikkeling zal zich richten op de primaire processen van sportbeleid en sportontwikkeling.

Om tot de nieuwe indeling te komen werkten de medewerkers van het Bondsbureau de afgelopen maanden in werkgroepen om de bestaande werkprocessen in kaart te brengen en te definiëren op hoofd- en detailniveau. Dit om de taken en verantwoordelijkheden helder te kunnen benoemen, zodat het voor de leden, licentiehouders, stakeholders, media en alle andere schaatsgeïnteresseerden duidelijk is wie te benaderen als er vragen zijn of als men informatie wenst over bepaalde onderwerpen.

Nadat de werkprocessen in kaart waren gebracht, werden aanbevelingen vanuit de werkgroepen aan het management team en directie gedaan. Dit leidde tot het nieuwe organisatiemodel van het Bondsbureau en welke medewerkers voor welke taakvelden verantwoordelijk zijn.

Daarmee werd de herinrichting van het Bondbureau op papier afgerond en staan de komende maanden in het teken van de invoering van het nieuwe organisatiemodel en de nieuwe werkprocessen.

Naar een betere ledenservice

Om de dienstverlening van het Bondsbureau te verbeteren zal vanaf augustus onder aansturing van Jan van Geffen, manager Facilities, een projectgroep in het leven worden geroepen om te kijken hoe de kennis en deskundigheid dichter bij de leden gebracht kan worden. Vertegenwoordigers van verenigingen, gewesten, secties, licentiehouders en andere bestuurlijke organen binnen de KNSB zullen als klankbord voor de projectgroep dienen, dan wel als deelnemer worden uitgenodigd om een zo breed mogelijke vertegenwoordiging in de projectgroep te hebben.

 

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?