Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Han Wijlens benoemd tot Lid van Verdienste

Gepubliceerd maandag 27 juni 2011

Hoogland – Tijdens de Ledenraad van de KNSB in Biddinghuizen heeft de schaatsbond Han Wijlens benoemd tot Lid van Verdienste. Wijlens kreeg deze eretitel vanwege zijn rol in de bestuurlijke omslag die de bond in de achterliggende periode maakte.

De bondsraad en het bondscongres werden, om meer slagkracht en slagvaardigheid binnen de KNSB te creëren, omgevormd tot een Ledenraad, waarbij twee Stuurgroepen, Breedtesport en Topsport, als onderliggende organen nieuw werden ingesteld. In dat proces wist Wijlens, als voorzitter van de bondsraad, de binding vast te houden en binnen de spanningsvelden die er waren consensus te bereiken. Hij zorgde er zo mede voor dat de bestuurlijke omslag binnen de KNSB succesvol kon verlopen.

Behalve preses van de bondsraad was Wijlens ook een periode lid en voorzitter van de Financiële commissie. Voor genoemde verdiensten ontving Wijlens uit handen van Albert Hazelhoff, secretaris van het Algemeen Bestuur van de KNSB, de speld behorend bij de eretitel Lid van Verdienste.

In zijn dankwoord benadrukte Wijlens dat het een mooie, maar ook zware klus is geweest. “Maar het is goed dat we als bond een bestuurlijke omslag hebben gemaakt. De Ledenraad is een hele verbetering. We hebben veel meer slagkracht dan in de oude situatie.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?