Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Grote Clubactie: genereer extra inkomsten voor de club!

Gepubliceerd: vrijdag 28 juli 2017

Elke vereniging kan wel extra inkomsten gebruiken. Voor het vervangen van materialen of voor het aankomende jubileum. Er is altijd wel een goede reden om meer inkomsten te generen. Eén van de jaarlijks terugkerende kansen voor meer inkomsten is de Grote Clubactie. Niet alleen goed voor extra opbrengsten, maar het zorgt ook voor meer saamhorigheid.

De Grote Clubactie is een loterij voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Leden van verenigingen verkopen loten (3,00 euro per stuk) en van de opbrengst gaat zo’n 80% direct naar de vereniging. De overige 20% gaat naar onder meer prijzen en de organisatie van de loterij. Door het kopen van een lot wordt de vereniging ondersteund.

Om de verkoop te stimuleren, kun je als vereniging diverse initiatieven bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een of meerdere prijzen koppelen aan de leden die de meeste loten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan korting op de aanschaf van materialen of twee gratis kaartjes voor een schaatswedstrijd. Ook kun je de personen die de meeste lootjes verkopen, in het zonnetje zetten op de algemene ledenvergadering, nieuwjaarsreceptie of tijdens een andere gelegenheid.

De Grote Clubactie stelt zelf prijzen beschikbaar voor kopers van de loten. De prijzen variëren van een geldbedrag van €100.000 tot gratis kaartjes voor een attractiepark.

Saamhorigheid

Het organiseren van de Grote Clubactie kan naast extra inkomsten ook op andere manieren goed uitpakken voor de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan een gevoel van saamhorigheid. Je werkt als club met z’n allen toe naar (hetzelfde) doel.

Hoe kan mijn vereniging meedoen?

De Grote Clubactie start dit jaar op zaterdag 16 september. Wil je dit jaar als schaatsvereniging meedoen? Kijk dan op de website van de Grote Clubactie voor meer informatie. Op de website kan je vereniging inschrijven, maar is er ook aanvullende informatie te vinden zoals een stappenplan en praktijkvoorbeelden van andere verenigingen.

Meer informatie over de Grote Clubactie is te vinden op www.clubactie.nl.

Wil je meer tips over hoe je extra inkomsten kunt werven voor je vereniging? Kijk dan eens in ons Kenniscentrum.

Heb je gevonden wat je zocht?