Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gouden Speld KNSB voor Gerrit van Vilsteren

Gepubliceerd vrijdag 25 mei 2018

Gerrit van Vilsteren, voorzitter van de sectie Marathon in het Gewest Gelderland, is op donderdag 24 mei vanwege zijn grote verdiensten voor de schaatssport onderscheiden met de Gouden Speld van de KNSB.

Hij kreeg deze blijk van waardering uitgereikt in Harskamp tijdens de algemene ledenvergadering van het gewest. Ton Lekkerkerker, lid van de Raad van Toezicht van de KNSB, speldde hem de onderscheiding op.

Van Vilsteren, die zelf deelnam aan de laatste vier Elfstedentochten (1997, 1986, 1985 én 1963), heeft zich jarenlang nuttig gemaakt voor de sectie Marathon. Van 2008 tot 2015 was hij lid van het sectiebestuur, waarin hij zich ontpopte als het collegiale geheugen en collegiaal geweten. Als ervaren bestuurder stimuleerde hij het overleg tussen alle betrokken partijen in de sectie Marathon.

Hij geldt als een goede communicator, vriendelijk en redelijk, een accuraat man die mensen weet te motiveren en activeren. Van Vilsteren heeft een heldere visie op het marathonschaatsen. In het Gewest Gelderland zette hij voor deze tak van de schaatssport via zijn club (Nijmeegse Schaatsvereniging), baan (Triavium) en regio (Gelderland en Overijssel) een complete structuur op, waardoor talenten konden doorstromen van regio naar de top van het marathonschaatsen.

Van Vilsteren heeft, voor zo ver bekend, zelf nooit wedstrijden geschaatst. Wel reed hij drie keer de Elfstedentocht uit, alleen in de barre tocht van 1963 werd hij als jongeman van het ijs gehaald. Op het ijs van Triavium schaatst hij elke winter nog zo’n drie keer in de week. Maar de Gouden Speld ontving hij vooral voor zijn bestuurlijke inzet, die verder reikt dan alleen het sectiebestuur Marathon.

Hij is, onder meer, sinds 1999 voorzitter van de GTC Marathon Gelderland en was in die hoedanigheid ook lid van het bestuur van het Gewest Gelderland. Hij is nog steeds actief betrokken bij de organisatie van baan-, club en regiomarathons, wedstrijden die hij soms zelf heeft opgezet. In 2014 werd Van Vilsteren door zijn club NSV al benoemd tot Lid van Verdienste en het Gewest Gelderland maakte hem in datzelfde jaar Erelid.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?