Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Geslaagde avond cursus natuurijsmeester in België

Gepubliceerd woensdag 28 februari 2018

Dinsdagavond 27 februari werd door opleidingen van de KNSB voor de allereerste keer de cursus natuurijsmeester in België gegeven. De 24 aanwezige personen werden onder begeleiding van docent de Groot meegenomen in ijsvorming, veiligheid en vele andere aspecten die bij natuurijs horen.

De aanwezige natuurijsmeesters waren met verschillende redenen op de cursus afgekomen. Van schaatsliefhebbers die meer over natuurijs wilde weten. Maar ook een aantal omwonende van het Donkmeer (gelegen in het Belgische Berlare). Zij zijn naast fanatiek schaatser geïnteresseerd in de groei van natuurijs en de veiligheidsaspecten daaromheen. En een groep medewerkers van de gemeente Berlare namen deel. Om vanuit het professionele werkveld meer kennis te vergaren om als het er echt op aankomt goed advies te kunnen geven over het wel of niet kunnen schaatsen op het Donkmeer.

Docent de Groot nam de natuurijsmeesters in opleiding mee langs de vele onderwerpen. Wanneer is het veilig om te gaan schaatsen? Maar ook hoe kan je als vereniging of gemeente op een andere manier voor een ijsbaan zorgen? Hoe wordt dat eigenlijk in Nederland gedaan. Welke technieken worden  hierbij gebruikt. Daarnaast was een onderwerp toertochten, want als deze er ooit weer komt op het Donkmeer, dan wil de gemeente Berlare goed voorbereidt zijn. Vele onderwerpen die tot een interactieve avond hebben geleidt. De avond werd afgesloten met het uitreiken van de certificaten en het boek “wegwijs op Natuurijs”.

België is 24 natuurijsmeesters rijker! Hopelijk kan er nog geschaatst worden op het Donkmeer! De ijsmeesters zijn er in ieder geval klaar voor!

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?