Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gerrit Mooi koninklijk onderscheiden

Gepubliceerd woensdag 10 november 2010

Hoogland (KNSB) – Op woensdagmiddag 3 november is Gerrit Mooi (1944) benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Hattem, de heer drs. J.W. Wiggers, heeft Mooi de bij de onderscheiding behorende versierselen uitgereikt.

Gerrit Mooi kwam de schaatswereld binnen als verzorger/masseur bij Jong Oranje. Na enkele jaren maakte hij in 2000 de overstap naar de functie verzorger / masseur bij de Opleiding Langebaan van de KNSB. Hier had hij ondermeer te maken met schaatsers als Falko Zandstra, Ids Postma, Renate Groenewold, Bart Veldkamp en Marianne Timmer. In 2002 verruilde hij zijn werkzaamheden bij de KNSB voor de schaatsploeg TVM. Ook hier heeft hij vele schaatsgeneraties geholpen en gesteund om hun droom en ambitie de beste schaatser van de wereld te worden, te verwezenlijken. Daarbij was het kenmerkend dat hij bij nacht en ontij,op vele momenten dat niemand het zag, beschikbaar was om de vele sporters te helpen.

Hoogtepunt in zijn carrière

Als hoogtepunt in zijn carrière geldt, naast de diverse Europese- en wereldkampioenschappen waar zijn ‘pupillen’ aan deelnamen, uiteraard de weg naar en het bijwonen van de Olympische Spelen in Turijn in 2006. Tijdens deze Spelen werden door ‘zijn’ schaatsers Wennemars, Kramer, De Jong, Verheijen, Ritsma, Tuitert, Timmer, Wüst en Groenewold het podium betreden. Opvallend aan Gerrit Mooi is dat het contact met veel van deze schaatsers niet verwaterd is, maar is gebleven. Mooi heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en anderen hierbij geïnspireerd. De wijze waarop hij zeer lange tijd maatschappelijk heeft gefunctioneerd – en nog steeds functioneert – getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?