Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Geef alle kinderen de kans te sporten

Gepubliceerd woensdag 1 maart 2017

Ken je kinderen die moesten stoppen met sporten bij jouw vereniging omdat hun ouders de contributie niet konden betalen. Of hoor je op de club verhalen over een jongen of meisje dat graag een keer wil schaatsen of skeeleren, maar dat niet kan omdat de ouders er geen geld voor hebben? Attendeer deze mensen dan op ‘Kansen voor alle kinderen’, een nieuw initiatief waarmee ook gezinnen met lage inkomens hun kinderen kunnen laten sporten.

Sporten, op schoolreisje gaan, muziekles volgen: het lijkt heel gewoon dat ieder kind in Nederland dit kan doen. Maar dat is het niet. Door omstandigheden kan het gebeuren dat ouders hun kinderen dit allemaal niet kunnen bieden, omdat ze een laag salaris hebben, een uitkering hebben of in de schuldsanering zitten.

In 2014 leefden meer dan 400 duizend kinderen in een huishouden met een laag inkomen. Een derde daarvan kan niet op muziek- of sportles door geldproblemen.

Kansen voor alle kinderen

Omdat het kabinet vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes, is er nu ‘Kansen voor alle kinderen‘. Dit initiatief houdt in dat er vanaf 2017 elk jaar 100 miljoen euro beschikbaar is, waarvan 85 miljoen euro voor gemeenten in Nederland. Sporten is een van de dingen waarvoor dit geld gebruikt kan worden.

Hulp beschikbaar

De financiƫle hulp is beschikbaar voor elk gezin met een laag inkomen en met kinderen tussen de nul en achttien jaar. Via de gemeente kun je hier een beroep op doen. Gemeenten hebben bijvoorbeeld het kindpakket: een pakket waarin vouchers zitten voor onder andere zwemlessen en kleding.

Laat je als schaats- en skeelervereniging van je beste kant zien en zorg dat elk kind in Nederland de kans krijgt te sporten.

Check het bij jouw gemeente

Op de website van je gemeente kun je checken welke gezinnen in aanmerking komen voor de ondersteuning van ‘Kansen voor alle kinderen’ en hoe je die dan kunt aanvragen. Per gemeente kunnen er andere voorwaarden en een ander aanbod zijn.

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?