Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Douwe de Vries gekozen in Atletencommissie van de ISU

Gepubliceerd vrijdag 8 februari 2019
Douwe de Vries is vandaag gekozen als lid van de Atletencommissie van de Internationale Schaatsunie (ISU). De Vries, rijder van de team Jumbo-Visma, kreeg 40 van de 51 uitgebrachte stemmen. Dat was ruim voldoende om zijn enige tegenkandidaat, de Wit-Rus Vitaly Mikhailov, te verslaan.

De langebaanschaatsers brachten de afgelopen dagen hun stem uit tijdens de WK Afstanden in Inzell. Op dezelfde middag dat hij de verkiezing won, werd Douwe de Vries ook wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Op dit onderdeel vormde hij TeamNL samen met Sven Kramer en Marcel Bosker.

De Vries was ‘blij’ met zowel het WK-goud als zijn verkiezing. “ik voel me vereerd dat ik de schaatsers de komende vier jaar binnen de ISU mag vertegenwoordigen”, aldus de 36-jarige Fries. “Ik ga mijn uiterste best doen om schaatsers te verenigen, zodat we samen meer invloed kunnen uitoefenen, bijvoorbeeld om regels te veranderen of bij de invoering van nieuwe onderdelen.”

In het verleden heeft De Vries zich binnen het marathonschaatsen ingezet om, via de rijdersraad, de belangen van het peloton te verdedigen. Sinds vorig jaar is hij ook actief binnen het bestuur van de Atletenvereniging van de KNSB. Met die achtergrond stelde hij zich recent kandidaat voor deze positie binnen de ISU. Met succes.

De Vries heeft nog geen vastomlijnde doelen die hij binnen de ISU wil bereiken. Hij wil het eerste jaar vooral benutten om in kaart te brengen wat onder de schaatsers leeft. “Ik wil ze de mogelijkheid bieden om dingen aan te kaarten. Als ik weet welke dingen ze graag veranderd willen zien, is het aan mij om daar binnen de ISU voor te lobbyen.”

Hij hoopt vooral aansluiting te vinden bij de Technische Commissie van de ISU, waarin Nederland sinds vorig jaar ook weer een vertegenwoordiger heeft. Dat is oud-wereldkampioene Renate Groenewold.

In de Atletencommissie zijn vandaag nog twee nieuwe leden gekozen. Namens de shorttrackers is dat de Chinees Zhou Yang en de Wit-Rus Yuri Hulitski zal de kunstrijders vertegenwoordigen. Zij hoefden geen stemming af te wachten, want ze hadden geen tegenkandidaten.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?