Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Dijkema president Internationale Schaats Unie (In de voetsporen van Mulier en Van Laer)

Gepubliceerd vrijdag 10 juni 2016

Jan Dijkema is tijdens het ISU-congres in Dubrovnik gekozen tot president van de ISU, als opvolger van de Italiaan Ottavio Cinquanta. De Nederlander kreeg in de tweede ronde 11 stemmen meer dan de Hongaar Sallak: 63 tegen 52. De twee andere kandidaten, de Fransman Gailhaguet en de Brit Buchanan, hadden zich na de eerste ronde, teruggetrokken.

Dijkema is de derde Nederlander die de post van president binnen het hoogste internationale schaatsorgaan bekleedt. Pim Mulier was na het oprichtingscongres in 1892 in het Kürhaus in Scheveningen tot 1895 de eerste president van de ISU. Gerrit van Laer bekleedde het hoogste ambt van 1937 tot 1945. Dijkema maakt al sinds 1994 deel van de council van de ISU, de laatste zes jaar als vicepresident.

Theo Fledderus, algemeen directeur van de KNSB en een van de leden van de Nederlandse delegatie in Kroatië: “Dit is goed nieuws voor de schaatssport en voor Nederland. We hebben de afgelopen maanden tot en met het laatste moment hard gewerkt en veel landen gesproken om Jan Dijkema als de meest geschikte kandidaat naar voren te schuiven voor het presidentschap van de ISU. Het is geweldig dat Jan Dijkema de kans krijgt om de broodnodige vernieuwingen te realiseren gezamenlijk met bonden en atleten. We zijn zeer tevreden met de verkiezing van Jan Dijkema als president en met de mooie resultaten die we de afgelopen dagen op dit congres hebben behaald en het internationale netwerk dat we hebben uitgebreid en verdiept. Samen met de ISU kunnen we nu verder bouwen aan de vernieuwing van de schaatssport.”

Later vandaag volgt meer nieuws over de ISU-verkiezingen van vandaag en een reactie van Jan Dijkema.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?