Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Deel je praktijkvoorbeeld en win €500 voor je club!

Gepubliceerd donderdag 2 februari 2017

Wil je als vereniging twee tickets voor het KPN WK Shorttrack ontvangen én kans maken op een cheque ter waarde van €500? Deel dan nu je praktijkvoorbeeld met de KNSB! Volg het goede voorbeeld van onder andere IJsclub Nut & Vermaak en maak kans op die mooie geldprijs.

Meeùs en de KNSB willen ook dit seizoen de verenigingen en hun vrijwilligers ondersteunen en waardering voor hen kenbaar maken. Stuur als vereniging je succesvolle praktijkvoorbeeld nu in en ontvang direct twee kaarten voor het KPN WK Shorttrack in Ahoy! Onder de aanwezige clubs worden ook nog drie cheques ter waarde van 500 euro verloot.

Je kunt hier tot uiterlijk 6 maart je praktijkvoorbeeld insturen.

IJsclub Nut & Vermaak

IJsclub Nut & Vermaak deelde hun praktijkvoorbeeld al met de KNSB. Samen met de ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem organiseert Nut & Vermaak al vijf jaar een schaatsavond voor jong en oud. Zowel leden als niet-leden zijn welkom en plezier staat voorop.

De Kaag- en Braassemschaatsavond ontstond min of meer bij toeval omdat ijsclub Nut & Vermaak een aantal jaar geleden te veel ijs had besteld op de Haarlemse ijsbaan Kennemerland. “We besloten met andere ijsclubs uit de gemeente een evenement te organiseren dat vooral gericht was op de jeugd, maar waar ook de ouders bij betrokken waren”, legt organisator Rob Ligtenberg uit.

Race tegen de haas

Zo kwamen de diverse ijsclubs tot een schaatsavond, waar iedereen welkom is. “We willen vooral het schaatsen promoten. Daarnaast moet het evenement toegankelijk zijn voor iedereen.”

Ligtenberg is namens Nut & Vermaak betrokken bij de organisatie van de Kaag- en Braassemschaatsavond. “Er staan altijd diverse activiteiten op het programma. Je kunt vrij schaatsen, er is een wedstrijd over 100 meter voor de jeugd, de zogenaamde race tegen de haas, de ’25 van Kaag en Braassem’ (een recreatieve tocht voor iedereen) en we sluiten af met een marathon voor verschillende leeftijdscategorieën. Ook hebben we een aantal keer shorttrackclinics verzorgd. Zo is er voor ieder wat wils. Jong en oud, recreatief en wedstrijdsporter.”

Voorstander

Hoewel de avond altijd goed bezocht wordt – er komen zo’n 250 mensen op af – merkt Ligtenberg wel dat het tijd is voor vernieuwing. “De rek is er misschien een beetje uit. Daarnaast zijn de kosten voor ijsclubs ook best hoog. We kijken nu naar mogelijkheden om ijsclubs uit andere gemeenten erbij te betrekken. Zo kunnen we de kosten verdelen en wordt het voor kleinere verenigingen ook interessant om een evenement te organiseren. Ik ben er namelijk groot voorstander van om de schaatsavond te laten bestaan.”

Laagdrempelig

Ligtenberg denkt dat er meerdere voordelen zitten aan het organiseren van een evenement. “De leden komen met elkaar in contact en hebben een gezellige avond. Daarnaast laat je je als ijsclub zien aan de buitenwereld. Het is laagdrempelig, waardoor veel mensen in aanraking komen met schaatsen. En met de winters van de afgelopen jaren ben je toch in staat je core business aan te bieden aan je leden.”

Video: Sfeerimpressie Kaag- en Braassemschaatsavond

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?