Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De Sprint app in 2019

Gepubliceerd vrijdag 27 december 2019
Het jaar zit er bijna op en er zijn veel  Sprint appgebruikers die in 2019 fanatiek geschaatst en/of geskatet hebben. Ook dit jaar is er weer veel tijd gegaan naar het innoveren en doorontwikkelen van de app. In dit artikel blikt Sprint terug op 2019. 

Eerder dit jaar meldden we al dat er 8000 sportievelingen gebruik maken van de Sprint app. Inmiddels is dit aantal alweer gegroeid tot ruim 9400! En natuurlijk hebben al deze Sprinters fanatiek geschaatst en/of geskatet: er zijn dit jaar namelijk ruim 52.000 sessies gestart.

Gemiddeld werd er per sessie 22 kilometer afgelegd. Voor de schaatsers: dat zijn 55 rondjes per sessie. Totaal zijn er in 2019 door alle Sprinters ruim 2,9 miljoen rondjes geschaatst, wat neerkomt op meer dan 1,1 miljoen kilometer in 2019. Alle gebruikers samen hebben ruim 28 keer rond de aarde zijn geschaatst in 2019! Sprint jij volgend jaar (weer) met ons mee?!

Ontwikkelingen
In 2019 hebben zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de Sprint app. In het begin van de zomer is de skatefunctie geïntroduceerd. Deze functie werkt met de GPS op je telefoon. Na afloop van je skate-sessie kun je jouw afgelegde route en skateprestaties inzien. Wil je meer weten over de skatefunctie? Lees dan dit artikel!

Al langere tijd bestond de wens om het meten van schaatsprestaties voor echt iedereen mogelijk te maken, om nog meer schaatsers plezier te laten beleven aan de sport. Daarom is in november de chiphuurfunctie toegevoegd aan de Sprint app. Hiermee kun je in de app een chip huren bij een van de dertien deelnemende ijsbanen in Nederland, voor maar € 2,50 per dagdeel.

Begin december is er nog een grote update van de Sprint app geweest: Clubranglijsten en het filter. Door de filterfunctie kun je een ranglijst filteren op seizoen of maand. Dat betekent elk seizoen of elke maand weer een gave uitdaging! Dankzij de Clubranglijsten kunnen schaatsers of skaters die lid zijn van een vereniging hun prestaties vergelijken met clubgenoten. Wie is het snelst en wie legt de meeste kilometers af?

Maak jij nog geen gebruik van de Sprint app? Download ‘m gratis in de Play Store of de App Store.

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?