Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Competente bestuurders maken het verschil?

Gepubliceerd woensdag 9 oktober 2019
De rol van bestuurder wordt in een veranderde samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder. Maar het biedt ook mooie uitdagingen. Uitdagingen waar de KNSB graag invulling aan wil geven door het aanbieden van een bestuurdersopleiding.

Uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek is gebleken dat een ruime meerderheid van de kunstijsverenigingen behoefte heeft aan bestuurdersopleidingen. De KNSB heeft momenteel geen eigen bestuurdersopleidingen, om toch hier op korte termijn invulling aan te geven kunnen schaatsverenigingen de bestuurdersopleiding van de KNVB volgen. Deze generieke bestuurdersopleiding, ‘besturen met impact’ geeft (jonge) bestuurders de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en hen met de juiste gereedschap de club nog beter te organiseren.

Opleiding “besturen met impact”
Je volgt het programma met medebestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, zodat je elkaar verrijkt en tegelijkertijd een netwerk opbouwt van bestuurders met passie. De opleiding wordt op diverse locaties in het land gegeven, klik hier voor het actuele overzicht.

Het programma van de opleiding is gebouwd langs de vier thema’s:

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten met daarnaast zelfstudie en huiswerkopdrachten.

Sportakkoord
Wil jij als bestuurder aan de slag met deze opleiding? Informeer dan eens bij jullie lokale sportadviseur. Mogelijk dat er meerdere bestuurders, van andere verenigingen, binnen jullie gemeente zijn die deze opleiding ook willen volgen. Het grote voordeel is dan dat de opleiding vergoed kan worden vanuit het lokale sportakkoord.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de mogelijkheden voor jullie vereniging? Neem dan contact op met Martijn Hagens – [email protected]

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?