Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Commissie Duurzame inrichting schaatssport bijna rond

Gepubliceerd vrijdag 25 november 2016

Op 27 oktober jl. is de Ledenraad van de KNSB akkoord gegaan met de inrichting van de commissie duurzame inrichting schaatssport en het bijbehorende voorstel van de Raad van Toezicht hierover. De Raad van Toezicht is verzocht deze commissie samen te stellen met stakeholders met kennis en achtergronden uit de gehele schaatssport inclusief een onafhankelijke procesbegeleider om het project te begeleiden. De Raad van Toezicht is in een vergevorderd stadium met de samenstelling van de commissie.

In het geaccordeerde voorstel van de Raad van Toezicht staan de doelen, werkwijze, samenstelling, rollen en verantwoordelijkheden van het proces. Er is afgesproken om een commissie van zes tot maximaal negen personen samen te stellen, omdat dit een goed aantal is om tot een productieve samenwerking te komen. Van belang is dat gewesten, teams, atleten, secties, disciplines maar ook financiële en commerciële expertise evenredig zijn vertegenwoordigd. De commissie wordt aangestuurd door een onafhankelijke procesbegeleider. Om geen tijd verloren te laten gaan hebben de directeur-bestuurder en de RvT na 27 oktober ook direct een proces opgestart om een procesbegeleider te selecteren.

Stand van zaken

De wens van de KNSB is dat deze commissie zo snel mogelijk start. Sinds 27 oktober is de Raad van Toezicht samen met de directeur-bestuurder volop in gesprek met stakeholders. Stakeholders zijn gevraagd kandidaten aan te leveren voor de commissie. Als het gaat om de onafhankelijke projectleider en vertegenwoordiging van secties, disciplines, financiële en commerciële expertise is de commissie rond. De KNSB is volop in gesprek met teams, atleten en gewesten omdat het belangrijk is dat ook deze partijen zijn vertegenwoordigd en dat deze commissie zo snel mogelijk van start gaat.

Aanleiding instellen commissie

Het gaat goed met het schaatsen, Nederland is het beste schaatsland ter wereld en miljoenen Nederlanders genieten van deze mooie sport. Tegelijkertijd verandert de omgeving in hoog tempo. Zo is er continue verandering in wensen en behoeften van schaatsers en schaatsfans. Er is druk op onze verenigingsstructuur maar ook op het schaatsen als kijksport. Er is minder sponsorgeld beschikbaar in het schaatsen en de verwachting is dat sponsorinkomsten nog verder terug zullen lopen. Dit versterkt spanningen in de samenwerking tussen met name KNSB, teams en atleten. De KNSB wil dit in de toekomst voorkomen. Immers, partijen hebben elkaar nodig om de sport te versterken. Randvoorwaarde is een breed gedragen model voor de duurzame inrichting van de schaatssport: de rollen en bijbehorende financieringsstromen van alle partijen moeten tegen het licht gehouden worden en er moet een inrichting komen die duidelijk en gedragen is.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?