Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Breeuwsma en Van Ruijven verdedigen titels bij KPN NK Shorttrack 2020 (4-5 januari)

Gepubliceerd maandag 30 december 2019
Leeuwarden is op zaterdag en zondag 4 en 5 januari 2020 het toneel van de KPN NK Shorttrack. Slagen Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma erin hun titels te prolongeren? Moeten ze een ploeggenoot uit de nationale selectie voor laten gaan, of snoept een jonkie uit een van de regionale talentencentra het goud weg?

Op 5 januari weten we het antwoord. Op die dag staan in de Elfstedenhal in de Friese hoofdstad alle finales van deze NK op het programma. Het laatste nummer van de dag is een finale mixed gender relay, dus een aflossingswedstrijd met mannen en vrouwen over 2000 meter. Zaterdags werken de deelnemers alle voorrondes af.

In Leeuwarden staan niet alleen de nationale titels op het spel, De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB maakt immers na deze NK bekend welke rijders (zowel individueel als relay) zullen deelnemen aan de ISU EK shorttrack in het Hongaarse Debrecen (24-26 januari). Het selectiedocument dient hiervoor als basis.

Suzanne Schulting, die haar Europese titel verdedigt, is op basis van haar resultaten in de World Cups zo goed als zeker van EK-deelname. Ook Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof maken grote kans op EK-deelname. Bij de vrouwen heeft Nederland drie individuele startbewijzen.

Voor de twee individuele EK-tickets bij de mannen ligt de strijd nog open. Voor de Selectiecommissie tellen niet alleen de resultaten in Leeuwarden mee, maar ook die van de eerste vier World Cups in dit seizoen.

De KPN NK Shorttrack vinden voor het eerst plaats in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Actuele informatie over de wedstrijden, inclusief de uitslagen, is te vinden op schaatsen.nl. Op deze website is op zondag ook een livestream. Wie de wedstrijden in Leeuwarden zelf wil bijwonen, is uiteraard van harte welkom. De entree is gratis!

Programma
Zaterdag 4 januari
10.00 – 15.00 uur: time trials en kwartfinales 1500m, 500m en 1000m.
Zondag 5 januari
11.00 – 16.00 uur: (halve) finales 1500m, 500m, 1000m, superfinale (3000m) en finale mixed gender relay.

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?