Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Bezoek een sportdebat en zet sport op de politieke agenda

Gepubliceerd donderdag 22 februari 2018

Een ruime meerderheid van Nederland vindt sport een belangrijk onderwerp bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Als bestuurder van een schaatsvereniging, ijsclub of inlineskate-vereniging speelt sport waarschijnlijk ook voor jou een belangrijke rol in het stemhokje. De komende weken vinden er door heel het land nog diverse sportdebatten plaats, waar je je stem kunt laten horen.

Uit een peiling die het Mulier Instituut heeft uitgevoerd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen blijkt dat één op de vijf kiesgerechtigden de sportstandpunten van politieke partijen meeneemt in de keuze op 21 maart 2018. Veel Nederlanders vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat de gemeente zich blijft inzetten voor sportstimulering en beheer en onderhoud van sportaccommodaties. Het is dus van belang sport hoog op de politieke agenda te krijgen en daar kun je als sportvereniging bij helpen.

Hoewel de verkiezingsprogramma’s al geschreven zijn, kun je wel degelijk nog invloed uitoefenen op het toekomstige beleid. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vinden er door het hele land namelijk sportdebatten plaats. In maart staan er nog veel van deze debatten, sportcafés en sportforums op het programma. Bij deze gelegenheden kun je als bestuurder je stem laten horen en ervoor zorgen dat sport hoog op de politieker agenda komt! In deze kalender vind je een overzicht van sportdebatten.

Als schaats- of inlineskatevereniging doe jij allerlei mooie dingen, waarvan veel mensen binnen de lokale samenleving profijt hebben. Denk aan projecten om meer jongeren te laten sporten of ouderen in beweging te laten komen. Juist dan wil de gemeente de helpende hand uitsteken, dus pak die kans!

Meer achtergrondinformatie?

Bekijk hier de vervolgstappen (4 stappen) met adviezen van NOC*NSF waarin de kansen voor verenigingsbestuurders worden besproken en handvatten worden geboden.

Tenslotte is er een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding, flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee je in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen je in gesprek kan gaan met de lokale politiek.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?