Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Begroting 2018-2019: KNSB ligt dankzij nieuwe sponsorcontracten mooi op koers

Gepubliceerd zaterdag 22 september 2018

Met de ondertekening van nieuwe sponsorcontracten en een scherpe kostenbewaking ligt de KNSB voor het begrotingsjaar 2018-2019 mooi op koers. Hoewel het boekjaar nog jong is, is de verwachting dat het begrote positieve resultaat behaald kan worden.

Dat is vandaag toegelicht aan de Ledenraad van de KNSB, die voor de 27stekeer bijeenkwam in Utrecht. De Ledenraad was blij met dit positieve financiële bericht.

Bij het vaststellen van de begroting 2018-2019, op 2 juni, bestond nog geen zekerheid over het behalen van alle begrote sponsorinkomsten. Intussen heeft de KNSB, naast hoofdsponsor KPN, als partners Daikin en Trachitol mogen verwelkomen. Met een derde nieuwe sponsor is overeenstemming bereikt.

De nieuwe sponsorbenadering van de KNSB is gestoeld op het ontwikkelen van gezamenlijke concepten voor breedtesport, wedstrijdsport en topsport. Dankzij een succesvolle acquisitie, gekoppeld aan strengere budgetbewaking, is de financiële situatie van de bond weer gezond te noemen.

Eerste tachtig dagen

Herman de Haan, die per 1 juli Piet Geurts is opgevolgd, lichtte deze positieve ontwikkeling toe in zijn eerste Ledenraad als directeur-bestuurder van de KNSB. Hij en de eveneens nieuwe technisch directeur Remy de Wit gaven een impressie van hun eerste tachtig dagen bij de KNSB, die gevuld waren met soms pittige dossiers.

Het nieuwe duo blikte ook voorzichtig vooruit. Kernwoorden daarbij waren ‘samen voor het schaatsen’. Voor technisch-directeur De Wit is de invulling van het RTC-landschap (regionale talentencentra) een belangrijke uitdaging. De Haan zegt nu vooral uit te kijken naar de start van een nieuw, mooi schaatsseizoen.

 

 

Meer nieuws

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

Wil jij starter of scheidsrechter worden? Meld je aan voor nieuwe opleidingen!

Mitsubishi Motors nieuwe Mobiliteitspartner KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?