Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Begroting 2018-2019: KNSB ligt dankzij nieuwe sponsorcontracten mooi op koers

Gepubliceerd zaterdag 22 september 2018

Met de ondertekening van nieuwe sponsorcontracten en een scherpe kostenbewaking ligt de KNSB voor het begrotingsjaar 2018-2019 mooi op koers. Hoewel het boekjaar nog jong is, is de verwachting dat het begrote positieve resultaat behaald kan worden.

Dat is vandaag toegelicht aan de Ledenraad van de KNSB, die voor de 27stekeer bijeenkwam in Utrecht. De Ledenraad was blij met dit positieve financiële bericht.

Bij het vaststellen van de begroting 2018-2019, op 2 juni, bestond nog geen zekerheid over het behalen van alle begrote sponsorinkomsten. Intussen heeft de KNSB, naast hoofdsponsor KPN, als partners Daikin en Trachitol mogen verwelkomen. Met een derde nieuwe sponsor is overeenstemming bereikt.

De nieuwe sponsorbenadering van de KNSB is gestoeld op het ontwikkelen van gezamenlijke concepten voor breedtesport, wedstrijdsport en topsport. Dankzij een succesvolle acquisitie, gekoppeld aan strengere budgetbewaking, is de financiële situatie van de bond weer gezond te noemen.

Eerste tachtig dagen

Herman de Haan, die per 1 juli Piet Geurts is opgevolgd, lichtte deze positieve ontwikkeling toe in zijn eerste Ledenraad als directeur-bestuurder van de KNSB. Hij en de eveneens nieuwe technisch directeur Remy de Wit gaven een impressie van hun eerste tachtig dagen bij de KNSB, die gevuld waren met soms pittige dossiers.

Het nieuwe duo blikte ook voorzichtig vooruit. Kernwoorden daarbij waren ‘samen voor het schaatsen’. Voor technisch-directeur De Wit is de invulling van het RTC-landschap (regionale talentencentra) een belangrijke uitdaging. De Haan zegt nu vooral uit te kijken naar de start van een nieuw, mooi schaatsseizoen.

 

 

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?