Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Arie Koops vertrekt na Winterspelen in PyeongChang bij KNSB

Gepubliceerd dinsdag 12 september 2017

Technisch directeur Arie Koops (54) neemt aan het eind van het schaatsseizoen 2017-2018 afscheid van de KNSB. Hij kiest na twaalf jaar in deze functie te hebben gewerkt voor een nieuwe uitdaging buiten de schaatsbond.

Arie Koops: ”Na twaalf jaar staat de schaatssport in Nederland stevig in de steigers, inclusief onze regionale trainingscentra voor talentherkenning en –ontwikkeling. Na de Winterspelen in PyeongChang is het een mooi moment om het stokje over te dragen.”

Wat hij na deze schaatswinter gaat doen, weet Koops nog niet. “Eerst de Olympische Spelen, daarna de rest. De toekomst ligt geheel open, maar mijn ambities liggen wel in de wereld van sport, training en coaching.”

De schaatsbond is Koops erkentelijk voor zijn geleverde prestaties. “Bij Arie was de sport in goede handen. Het schaatsen heeft zich onder zijn leiding enorm doorontwikkeld, met aansprekende mondiale prestaties als resultaat”, aldus directeur-bestuurder Piet Geurts. “We zullen zorgvuldig op zoek gaan naar een waardige opvolger.”

Koops kan terugkijken op een periode waarin het schaatsen zeer succesvol was. Vooral de medailleregen in Sotsji (24 stuks) staat alle schaatsfans in Nederland nog helder voor ogen. Daarbij de twee gouden plakken op de ploegenachtervolging, waar Koops als bondscoach zelf verantwoordelijk voor was. Ook de structurele prestatieverbetering bij shorttrack mag niet onvermeld blijven, waarbij naast de historische medaille van Sjinkie Knegt in Sotsji ook de successen tijdens het WK in Ahoy Rotterdam eruit springen. Daarnaast begint het tien-jarenplan bij kunstrijden z’n eerste vruchten af te werpen met o.a. deelname aan de grote internationale toernooien. Ook bij inlineskaten, dat sinds 2010 onder de KNSB valt, doen we structureel mee met de Europese en wereldtop.

Hoewel het einde van zijn contract nadert, brandt Koops nog van de ambitie om zijn bijdrage te leveren aan nieuw Nederlands succes op de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea. “De focus van iedereen in de schaatssport, zeker ook bij mij, ligt geheel op PyeongChang. Daar willen we straks optimaal presteren.”

Het dienstverband van Arie Koops met de KNSB eindigt op 1 juli 2018.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?