Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Alle sporters Team NL winnen een medaille tijdens de World Winter Games

Gepubliceerd dinsdag 4 april 2017


De Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk zijn afgesloten. Team NL is met maar liefst 42 medailles huiswaarts gekeerd. Elke sporter heeft een medaille gewonnen en dat is bij eerdere World Games van Team NL nog niet voorgekomen.

Op 25 maart 2017 kwam de ploeg uit Oostenrijk terug. Rond half 1 vannacht kwam de bus aan en werden de sporters en coaches door familie, vrienden en andere betrokkenen verwelkomd.

Flinke medaille oogst

De 25 sporters van Team NL deden bij de World Winter Games mee in vier disciplines: shorttracken, skiën, snowboarden en langlaufen. In totaal wonnen ze 42 medailles: 15x goud, 18x zilver en 9x brons. Meest bijzonder was dat alle sporters minimaal 1 medaille behaalden.

Sluitingsceremonie met Arnold Schwarzenegger

Vrijdagavond vond de sluitingsceremonie plaats in Graz. Met optredens van Helene Fischer, Rose May Alaba en de 13-jarige winnaar van America’s got talent Grace VanderWaal. De vlam werd gedoofd en de Special Olympics vlag werd overgedragen aan Abu Dhabi, dat in 2019 de World Summer Games organiseert. Arnold Schwarzenegger sloot de ceremonie af: ““I’m so happy that you are all here, because you are all the greatest athletes in the world. And I’m really proud of these Games – they were the best and biggest in history.”

Meer dan sportieve prestaties alleen

Het gaat bij Special Olympics niet alleen om de sportieve prestaties maar ook om de sportiviteit en het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Dat Special Olympics daarin slaagt was dagelijks bij de medaille ceremonies te zien. Vol trots en zelfvertrouwen stonden de sporters op het podium en namen hun medaille in ontvangst. Tijdens de World Winter Games vonden bovendien diverse ‘unified events’ plaats: sporters met een beperking en zonder beperking vormden samen een team en kwamen in actie bij het schaatsen en skiën. Alle deelnemers kregen na afloop een zilveren medaille, want “unified kent niet één winnaar”.

Be a Fan of Team NL!

Over de Special Olympics World Winter Games 2017

Van 18 t/m 24 maart strijden ruim 2.600 sporters met een verstandelijke beperking uit 105 landen tegen elkaar. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen. Niet alleen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook met zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Samen met 1.100 coaches, 3.000 officials, 3.000 vrijwilligers en minstens 11.000 toeschouwers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2017! De 25 sporters van Team NL zijn actief in vier takken van sport: langlaufen, shorttrack, snowboarden en skiën.
Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Over Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.
Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon en Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?