Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

AH Sportactie en de AVG; doe er je voordeel mee!

Gepubliceerd woensdag 10 oktober 2018

Veel schaatsverenigingen hebben in september weer meegedaan aan de AH Sportactie. Via de actie maken mensen kennis met jouw club. Maar hoe zorg je ervoor dat zij lid worden, zonder dat je de nieuwe privacywet overtreedt? We leggen het in dit artikel uit.

Zoals bekend zijn er sinds mei nieuwe Europese regels voor het beschermen van de privacy. Die brengen onder andere met zich mee dat je toestemming nodig hebt om mensen te mailen, telefoonnummers te bewaren en foto’s en video’s van hen te plaatsen.

Maar juist die toestemming maakt de regeling ook heel helder en werkbaar. Want als je mensen uitnodigt een keer bij jou te komen sporten, dan vraag je hen een formulier in te vullen, waarin je om die toestemming vraagt. Ook bij de AH Sportactie werkt dat zo. De mensen, die een sportvoucher van de Albert Heijn via de website inwisselen voor een sportactiviteit bij jouw club, geven daarmee toestemming om hun gegevens aan jou door te geven.

Dit betekent concreet dat je hen na de activiteit ook mag benaderen via een mailtje of telefonisch. Juist op die manier creëer je een band en kun je die mooie aanbieding op maat onder de aandacht brengen.

Drempel verlagen

Ook NOC*NSF ziet persoonlijke aandacht als een cruciale factor om mensen die meedoen aan de AH Sportactie thuis te laten voelen bij jouw club. “Als je mensen aanspreekt, hen vraagt wat je van de kennismakingsles vond of wat ze misschien anders zouden willen, dan schep je een band met hen”, zegt Hein Veerman, Programmamanager Sportclubontwikkeling bij NOC*NSF op sport.nl/voorclubs.

“Mensen voelen zich waargenomen, ze horen erbij. En als ze niet meteen lid willen worden, dan kun je ze toch een keertje bellen of mailen en bijvoorbeeld vragen of je ze een keer mag uitnodigen samen met de andere deelnemers aan de kennismakingsactiviteiten. Dan verlaag je de drempel en kun je nog beter inspelen op waar deze mensen naar op zoek zijn.”

Algemene voorwaarden

Het is overigens ook goed mogelijk om in de algemene voorwaarden van je club een aantal zaken helder vast te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld vastleggen dat er voor bepaalde doeleinden foto’s en video-opnames gemaakt kunnen worden. Als mensen daarvan op de hoogte zijn, mag je dat materiaal dan voor díe doelen ook gewoon gebruiken. Op basis van de AVG bestaat daarvoor beslist geen belemmering.

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen over administratieve en financiële zaken ? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo heeft DKIJV de financiën en administratie perfect op orde dankzij een online hulpprogramma en helpt de automatisering bij contributie-inning van IJsvereniging Witten.

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?