Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

9e Schaatstrainerscongres: ‘Leren, ontwikkelen en opleiden’

Gepubliceerd woensdag 26 juni 2019
Op zaterdag 15 juni bezochten een kleine 180 trainers het 9de schaatstrainerscongres in Garderen. ‘Leren, ontwikkelen en opleiden’ was het thema wat KNSB, NLCoach en NSTV als kapstok gebruikt hadden om het dagprogramma in te vullen. “Daar is natuurlijk een heel ruime uitleg bij mogelijk”, zegt Jurre Trouw, doelgroepmanager Trainers & Vrijwilligers bij de KNSB, “maar dat wilden we ook zo. En dat is geloof ik ook goed gelukt.”

Niet alleen door de samenwerking tussen KNSB, belangenorganisatie NLCoach en schaatstrainersvereniging NSTV was de invulling van het programma heel gevarieerd. Er werd geprobeerd volop te linken naar concrete, praktische tips voor de trainers. “Daarnaast hebben we ook bewust gezocht naar multidisciplinariteit. Er kwam shorttrack, langebaan en kunstrijden aan de orde”, zegt Jurre Trouw. En dan was er nog een mooie afwisseling in het programma door deels plenaire sprekers, zoals Robin van Galen en Martin Hersman en een aantal ‘mini colleges’ door vijf RTC trainers.

Kennis doorgeven

De rol van de RTC trainers is volgens Trouw een heel bijzondere. “Deze trainers hebben toch een unieke positie en wij vinden het belangrijk dat zij de enorme hoeveelheid kennis, die zij bezitten, doorgeven aan onze verenigingstrainers. En dat kunnen zij ook! Een trainer gaat na afloop van het congres graag naar huis met een heleboel praktische tips, met concrete ideeën hoe hij of zij in de toekomst iets kan gaan doen.”

Leergierigheid

Wat voor Trouw het meest is blijven hangen van de dag? “Het enthousiasme van alle deelnemers! Hun reacties die ik opving tijdens de pauzes op wat ze gehoord en geleerd hadden waren zó positief. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, als we een lustrumcongres mogen organiseren voor deze mensen!”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?