Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

7 tips voor inline-skate verenigingen om nieuwe leden te werven

Gepubliceerd donderdag 5 april 2018

De inline-skate verenigingen hebben de baan schoongemaakt. De trainingen voor de leden worden gepland, iedereen wordt geïnformeerd. Het inline-skate seizoen kan beginnen. Dan is het ook weer de hoogste tijd om (nieuwe) activiteiten te ontplooien om nieuwe leden aan je te binden. Eén van de blikvangers deze zomer is het WK inline in eigen land. Een groot evenement waar je als inline-skate vereniging bij kan aanhaken. Maar er zijn ook diverse andere ideeën om als vereniging nieuwe leden/bezoekers aan je te binden. Hieronder volgen 7 voorbeelden, speciaal voor inline-skate verenigingen:

 1. Skate instuif
  Organiseer een skate instuif voor basisschoolkinderen. Elke woensdagmiddag, in het voorjaar / zomer kunnen de kids voor een bepaald bedrag – bijvoorbeeld 10 euro – terecht bij de vereniging. Gedurende de lessen worden de basisbeginselen van het inline-skaten aangeleerd. Zorg voor gevarieerde oefeningen en uitdaging voor de kinderen. De trainer van de club kan geassisteerd worden door jeugdleden.
 2. Sportuurtje
  Organiseer een sportuurtje, waarbij basisschoolkinderen kennismakingslessen kunnen volgen. Dit kan georganiseerd worden in samenwerking met buurtsportcoaches / combinatiefunctionarissen en andere verenigingen. De kinderen komen, buiten schooltijd, langs op de vereniging om deel te nemen aan de lessen. Hiervoor betalen zij een laag bedrag, waardoor de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport.
 3. Eenmalige combinatietoertocht
  De combinatietoertocht is een toertocht voor bijvoorbeeld beginners waarbij er meerdere rondes van een bepaalde afstand verreden kunnen worden. Naast de toertocht zijn er bij de vereniging diverse activiteiten voor de niet-rijders, zoals clinic om te leren skaten, een springkussen, andere kleinere spellen. Zo is er voor bijvoobeeld het gehele gezin iets te doen.
 4. De wekelijkse toer
  Wekelijks, op een vaste avond, een toerronde maken met leden en niet-leden van de club. Denk hierbij ook aan de activiteit fietsen. Zo kan je als vereniging een bredere doelgroep trekken, die gezamenlijk op pad kan.
 5. De woensdagmiddag strippenkaart
  Kinderen kunnen in de zomerperiode vrijblijvend aansluiten bij inline-skatelessen. Voor elke les wordt ‘los’ betaald, of door middel van een strippenkaart. De lessen worden gegeven door trainers van de club of bijvoorbeeld buurtsportcoaches. Nadeel is de vrijblijvendheid, waardoor er minder snel binding ontstaat met de vereniging.
 6. Samenwerking met andere sportverenigingen
  Zijn er andere sportverenigingen in de buurt? Zo ja, organiseer een gezamenlijke sportdag. Door de krachten te bundelen, kan er een mooi evenement worden neergezet waarbij de verenigingen hun sport kunnen promoten. Het mooiste zou zijn als hier een thema aangekoppeld kan worden. Bijvoorbeeld verenigingen die ook op wieltjes rijden, zoals steppen of fietsen.
 7. Speel in op bijzondere evenementen die tijdens feestdagen plaatsvinden.
  Organiseer op dagen dat de meeste mensen niet hoeven te werken en kinderen niet naar school hoeven – zoals Pinksteren of Hemelvaartsdag – een evenement op de club. Zo organiseerde de Hengelose IJsclub tijdens Koningsdag een tompouce estafette.

Lees ook: Is jouw club al klaar voor het inline-skateseizoen?!

Meer nieuws

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?