Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

3000 basisschoolkinderen op Coolste Schoolreisje

Gepubliceerd maandag 22 januari 2018

De zware westerstorm gooide donderdag roet in het eten van de feestelijke opening van De Coolste Baan van Nederland. Maar op vrijdagochtend was het dan zover: 3000 basisschoolkinderen beleefde het ‘Coolste Schoolreisje’ in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Vanuit het hele land kwamen ruim zestig basisscholen op uitnodiging van Univé met de bus naar de ijsbaan.

De kinderen werden ontvangen door Rintje Ritsma en getrakteerd op een optreden van The Voice-kandidaat Vinchenzo en een demonstratie van de Nederlandse shorttrackploeg. Annamarie Thomas was aanwezig en nam voor de gelegenheid het Instagramaccount van Supporter van Sport over.

De Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg was zeer lovend over de start van De Coolste Baan van Nederland. “De Coolste Baan van Nederland is een indrukwekkend project en wij zijn blij om dit mede mogelijk te kunnen maken. Als je dan middels het schoolschaatsen 3000 kinderen ziet schaatsen op deze bijzondere locatie, dan kun je alleen maar heel trots zijn.”
1 (1).jpg

Supporter van Sport is een initiatief van Univé. Via regionale en lokale kantoren is de zorgverzekeraar jaarlijks partner van 300 sportevenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Via de sport is Univé altijd dichtbij en biedt in samenwerking met evenementen, verenigingen, clubs en (top)sporters zowel online als offline een relevante en actieve bijdrage aan de sportsamenleving.

Met een bijdrage van het Ministerie van VWS hebben tevens 500 kinderen uit de vijf grote steden deelgenomen aan het Coolste Schoolreisje.

De Coolste Baan is van 19 januari tot en met 28 februari geopend voor publiek. In vier verschillende shifts kunnen schaatsers hun rondjes rijden op deze bijzondere plek. Daarna wordt de baan klaar gemaakt voor de WK Allround die 9 tot en met 11 maart verreden wordt.

Klik hier voor tickets en meer informatie over De Coolste Baan van Nederland.

Meer nieuws

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

KNSB en TIG Sports verlengen samenwerking in Shorttrack tot 2028

Aftrap campagne basiseisen sociale veiligheid

TeamNL langebaanschaatsen voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

TeamNL Shorttrack voor ISU World Cup 3 en 4 bekend

Extra marathon op de kalender: Staatsloterij Schaatsmarathon

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?