Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

22ste Ledenraad: KNSB voor deel tuchtrecht naar ISR

Gepubliceerd zaterdag 30 september 2017

Vandaag heeft de 22ste Ledenraadsvergadering van de KNSB in Utrecht plaatsgevonden. De Ledenraad heeft besloten dat de KNSB zich aansluit bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor tuchtzaken ten aanzien van doping, seksuele intimidatie en matchfixing. Ook zijn de vervolgstappen voor een duurzame inrichting van de schaatssport besproken. Het bondsbureau is aan de slag gegaan met de aanbevelingen van de Expertgroep. Zo wordt de komende periode samen met stakeholders verder gewerkt aan de focus op de kerntaken van de KNSB.

Aansluiting Instituut Sportrechtspraak

Prof. Mr. Marjan Olfers (Bijzonder Hoogleraar Sport & Recht Vrije Universiteit Amsterdam) heeft de Ledenraad een toelichting gegeven op het Instituut Sportrechtspraak (ISR).

De Ledenraad heeft besloten dat de KNSB zich aansluit bij het Instituut Sportrechtspraak voor de tuchtzaken ten aanzien van doping, seksuele intimidatie en matchfixing. Tuchtzaken op deze gebieden zijn zeer gecompliceerd. Het ISR heeft veel expertise opgebouwd op dit gebied. Er zijn 57 sportorganisaties aangesloten bij ISR.

De overige tuchtzaken blijven in behandeling bij de Tuchtcommissie en de Commissie van Beroep/Geschillencommissie van de KNSB. In de Ledenraad van 25 november zullen de aangepaste statuten ter besluitvorming worden voorgelegd.

Vervolgaanpak advies Expertgroep Duurzame Inrichting Schaatssport

Dit voorjaar heeft de breed samengestelde Expertgroep Duurzame Inrichting Schaatssport een advies opgesteld voor een gezonde schaatstoekomst in Nederland. Dit advies is in mei door de Ledenraad van de KNSB overgenomen. Piet Geurts, sinds 1 juli interim directeur-bestuurder van de KNSB, heeft op basis van het rapport en gesprekken met stakeholders de vervolgaanpak uitgewerkt. Zijn plan van aanpak is vandaag positief ontvangen in de Ledenraad. Het bondsbureau is inmiddels al actief aan de slag met de aanbevelingen van de Expertgroep.

Kerntaken KNSB

Een van de speerpunten uit de vervolgaanpak is ‘Het huis financieel op orde’. De Ledenraad heeft – op basis van het advies van de Expertgroep Duurzame Inrichting Schaatssport – als taakstelling voor het bondsbureau een verlaging van de uitgaven per 1 juli 2018 met € 1.050.000 vastgesteld. Hiermee wordt bereikt dat de begroting in evenwicht blijft. In juli is gestart met de uitvoering van het stappenplan om dit te bereiken. Zo zijn alle huidige activiteiten van het bondsbureau in kaart gebracht inclusief de opbrengsten van deze activiteiten voor stakeholders en de benodigde personele capaciteit en kosten.

De volgende stap is dat deze activiteiten en inzichten worden getoetst bij stakeholders en dat stakeholders meedenken over de prioritering van de activiteiten van het bondsbureau. Stakeholders vanuit de volle breedte van de schaatssport worden op de korte termijn uitgenodigd om mee te denken in gezamenlijke werksessies. Hieruit volgt een voorstel met de kerntaken van de KNSB waarin onderscheid wordt gemaakt tussen de taken die het bondsbureau blijft uitvoeren, taken die worden overgedragen aan andere stakeholders, taken die aan vrijwilligers worden overgedragen en taken die niet meer worden uitgevoerd.

 

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?