Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

1.200 Haagse basisscholieren maken kennis met schaatssport op De Uithof

Gepubliceerd vrijdag 9 februari 2018

Zo’n 1200 kinderen van Haagse basisscholen maken de komende week op ijsbaan De Uithof kennis met de schaatssport. Dit scholenprogramma staat in het teken van de Challenge Cup Kunstrijden, die van 22 – 25 februari in Den Haag wordt gehouden.

Om de jeugd bij dit evenement te betrekken en kinderen enthousiast te maken voor de schaatssport, organiseert de KNSB clinics voor basisschoolleerlingen uit Den Haag. De schaatsbond doet dit samen met de gemeente Den Haag en ijsbaan De Uithof. Studenten van het ROC Mondriaan zullen ondersteuning bieden.

Aan de clinics doen 1200 leerlingen mee. Zij zijn afkomstig van verschillende Haagse basisscholen, waaronder de Ds. D.A. Van den Boschschool, OBS De Leeuwerikhoeve en OBS De Springbok.

Deze scholen hebben ook gebruik gemaakt van het nieuwe lespakket van de KNSB, waarin de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod komt. Kinderen leren hierin ook over de veiligheid op de schaatsbaan, zodat ze goed voorbereid op het ijs staan.

Challenge Cup

Natuurlijk kunnen de deelnemende kinderen van 22 – 25 februari ook komen kijken naar de Challenge Cup. Het is een internationaal kunstrijtoernooi, met veel buitenlandse topatleten die zich net niet hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in PyeongChang. Voor de Nederlandse kunstrijders geldt dit toernooi ook als NK: de beste landgenoot in elke categorie wordt Nederlands kampioen.

 

Meer informatie: schaatsen.nl/challengecup

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?