Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Talentcoaches en expertbegeleiding

Talentcoaches 
Een van de belangrijkste pijlers voor talentontwikkeling is de talentcoach. Goed opgeleide trainers zijn in staat daadwerkelijk het verschil te maken in de ontwikkeling van sporttalenten. De talentcoaches zijn fulltime betrokken bij de programma’s en kunnen zich volledig focussen op de begeleiding van de talenten. 

Het is van belang dat de trainers op het juiste moment in de juiste behoefte kunnen voorzien. Goede trainers weten dit echter precies en kunnen zich hierin aanpassen aan de doelgroep en aansluiten bij het MJOP. Dus of het nu om plezier, leren of het maken van een meerjarenplanning gaat, de trainers zijn misschien wel de belangrijkste sleutel in de ontwikkeling van onze talenten. 

Expertbegeleiding 
Talenten en topsporters worden begeleid door TeamNL-experts op het gebied van krachttraining, prestatiegedrag, medisch en paramedisch en voeding.   

Krachttrainer 
Er worden steeds meer eisen gesteld aan de fysieke kwaliteiten van de sporters. De Krachttrainer van TeamNL zorgt voor een optimale ontwikkeling en begeleiding van talenten op het gebied van kracht, power, snelheid, beweeglijkheid, stabiliteit en conditie. Ook blessurepreventie is een thema waar veel tijd en aandacht aan besteed wordt door speciale oefenstof te ontwikkelen waarmee we de belastbaarheid van de sporters steeds vergroten.  

Fysieke trainers begeleiden het programma gemiddeld twee keer per week en zijn daarmee volledig geïntegreerd in het begeleidingsteam van de sporter. 

Topsporters hebben twee of drie keer per week fysieke training. Krachttraining, core stability training, conditietraining. Om sterker te worden, sneller te sprinten. Hoger te springen. Daarnaast helpt fysieke training om blessures voorkomen. Iedere sport vraagt een andere fysieke training. Ook rekening houden met leeftijd en ervaring is belangrijk. Jonge talenten moeten eerst de basisoefeningen goed leren uitvoeren. Het verkeerd uitvoeren van een oefening kan leiden tot blessures. 

Al onze programma’s hebben een vaste Strength & Conditioning (S&C) expert. Hij of zij schrijft individuele krachtschema’s en verzorgt de fysieke training. Het eerste consult bij een van onze drie S&C-experts bestaat uit een intake door het invullen van een vragenlijst en een fysieke screening door standaard fysieke testen, eventueel aangevuld met extra testen die passen bij jouw specifieke sport. Onze S&C-experts worden inhoudelijk aangestuurd door de prestatiemanager Strength & Conditioning van NOC*NSF voor het waarborgen van de kwaliteit. 

Prestatiegedrag 
Prestatiegedrag is het gedrag van de sporter dat leidt tot een optimale ontwikkeling en maximale prestaties. Het zorgt ervoor dat de sporter in staat is optimaal om te gaan met de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd in zijn ontwikkeling. 

De begeleiding die aangeboden wordt aan de sporters is niet alleen in functie van het prestatieniveau, maar is ook gericht op het mentale welzijn. Hiervoor zijn er niet alleen sportpsychologen aangesloten bij ons team, maar ook gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen en topsportleefstijl coaches. 

Medisch & Paramedisch 
Topsport en talentontwikkeling stelt specifieke eisen aan de (para)medische en specialistische begeleiding. Hulp bij een blessure kan iedere (toekomstige) topsporter gebruiken, maar nog veel belangrijker is om die blessure te voorkomen en dat maakt dat specialistische begeleiding noodzakelijk is. Daarom werken we met een vaste fysiotherapeut die de sporters begeleid.   

Voeding 
De juiste voeding op het juiste moment. Dat is voor een topsporter belangrijk. Maar wat is juiste voeding? Wat heeft je lichaam nodig en op welk moment van de dag? 

Sport en voeding gaan hand in hand. Door je basissportvoeding en je voedingsinname rondom trainingen en wedstrijden te optimaliseren, zorg je voor voldoende energie en herstel. Aan de hand van je sportdoelstelling, kunnen onze voedingsexperts een individueel en op maat gemaakt sportvoedingsadvies opstellen. 

Tijdens het eerste consult worden jouw vragen, doelstellingen, trainingen en voedingsinname besproken. Aan de hand hiervan stelt de voedingsexpert samen met jou een sportvoedingsadvies op. Je krijgt niet alleen te horen wanneer je wat kunt eten, maar vooral ook waarom dit belangrijk is.

Talentcoaches

KNSB Talent Team Langebaan  
KNSB Talent Team Noord Peter Kolder en Petra Hooijenga 
KNSB Talent Team Noordwest Sjoerd Geraerts 
KNSB Talent Team Midden-Oost Jan Coopmans 
KNSB Talent Team Zuidwest Nynke de Jong 
KNSB Talent Team Zuid Milan Kocken 
  
KNSB Talent Team Shorttrack   
Wadro KNSB Talent Team Noord Dave Versteeg 
KNSB Talent Team Midden-Oost Koen Hakkenberg 
KNSB Talent Team Zuidwest Benny Bruggemans 
  
KNSB Talent Team Inlineskaten   
KNSB Talent Team Noord Sander de Graaf 
KNSB Talent Team Noordwest Kay Schipper 
KNSB Talent Team Midden-Oost Manon Kamminga 
KNSB Talent Team Zuidwest Bauke Wiersma 

Ben je benieuwd welke rijders in welk team rijden? Bezoek dan deze pagina eens.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?