Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Overgang lid

Zowel voor, tijdens als na het seizoen zijn er leden, al dan niet wedstrijdlicentiehouders, die veranderen van vereniging. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Zorg als vereniging voor duidelijke afspraken en transparantie over het verenigingslidmaatschap.

Natuurlijk dient een vertrekkend lid aan alle financiële verplichtingen tegenover de vereniging te hebben voldaan.

Het is mogelijk om van verschillende verenigingen lid te zijn, meestal is dat in het geval van verschillende disciplines met verschillend aanbod.

De wedstrijdlicentie is een product dat een sporter persoonlijk bij de KNSB afneemt. Lidmaatschap bij een vereniging is wel voorwaarde voor de aanschaf van de wedstrijdlicentie.

Met de wedstrijdlicentie kun je aan wedstrijden binnen alle disciplines deelnemen. De sporter registreert zelf in Mijn KNSB voor welke disciplines en welke vereniging hij uit wilt komen. De sporter kan dit voorafgaand aan het seizoen (voor zijn eerste wedstrijd wijzigen).

Voor een wedstrijdlicentie discipline Kunstrijden gelden striktere regels. Daar dient bij overgang een formulier door de oude vereniging getekend te worden dat de rijder aan zijn verplichtingen heeft voldaan. Kijk hier voor meer informatie bij de overgang van een lid binnen het kunstrijden.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?