Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Financieel en subsidies

Subsidieregeling Duurzame Energie

Sinds 1 januari 2016 is de subsidieregeling “Energiebesparing en Duurzame Energie Sportaccommodaties” in het leven geroepen. Het belangrijkste doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van duurzaam energiebeleid bij sportverenigingen en -stichtingen om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 in Nederland terug te dringen.

Het ministerie van VWS heeft samen met het ministerie van EZ de ‘subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ ontwikkeld. Hiermee kunnen sportverenigingen en -stichtingen een percentage van de investeringen in energiebesparing en verduurzaming terugvragen in de vorm van een subsidie. De ministeries hebben hiervoor een budget van € 6 miljoen per jaar beschikbaar. Bovendien zullen zij op termijn de financiële vruchten plukken van hun energiebesparende maatregelen door een verlaging van de energierekening.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Sportverenigingen en -stichtingen kunnen van 4 januari 2016 tot en met 31 december 2019 aanspraak maken op de subsidie. De subsidieaanvragen kunnen, op basis van een aantal voorwaarden, digitaal worden ingediend bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij beoordelen de aanvragen en kennen deze eventueel toe.
Kijk voor alle specifieke informatie over de nieuwe duurzaamheidsregeling op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het budget voor 2016 is inmiddels volledig uitgekeerd. In 2017 kunnen er nieuwe aanvragen gedaan worden.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?