Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Communicatie » Marketing en Promotie

Sociale media beleid binnen de vereniging.

Hoe is het sociale media beleid binnen jullie vereniging ingericht? Sociale media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Met name de jongeren zijn veel bezig met sociale media. Voor een vereniging kan sociale media een groot bereik opleveren. Ook onder doelgroepen die moeilijk bereikbaar zijn. 

Bekendheid vergroten

Sociale media is een kans om de bekendheid van de vereniging te vergroten. Als vereniging kan je op een eenvoudige en snelle manier in contact komen met leden en potentiele leden. Door de diverse sociale media kanalen kan er per doelgroep in worden gespeeld op de wensen en behoeften. Een grote groep online volgers/fans van jouw vereniging is tevens interessant voor sponsoren en andere stakeholders van de vereniging.

Maak iemand verantwoordelijk

Een goed sociale media beleid kan alleen worden uitgevoerd als de vereniging continu daarop communiceert en waardevolle informatie op deelt. Sociale media is interactief waarop snel geschakeld kan worden. Bij het gebruik van sociale mediakanalen is het niet alleen een berichtje plaatsen, maar daarna ook nog opvolgen en eventueel anticiperen op het vervolg. Het is verstandig om minimaal één iemand binnen de vereniging verantwoordelijk te maken voor het sociale media beleid. Diegene moet een hoge affiniteit hebben met sociale media. Tip voor het bestuur, bepaal gezamenlijk de richtlijnen hierin, onder meer wat er wel en niet gecommuniceerd dient te worden.

Goede voorbeelden

Een goed sociale media beleid wordt al door heel veel organisaties en verenigingen goed uitgevoerd. Ga je als vereniging beginnen met een sociale media beleid, kijk dan goed naar anderen verenigingen. Bedenk vooraf goed wat je wilt gaan doen en hoe je dit gaat inrichten. Zodat de continering ook is gewaarborgd.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?