Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Training & Coaching » Techniek

KNSB Vaardigheidspaspoort

Het KNSB Vaardigheidspaspoort is in samenwerking met verenigingen, trainers en jeugdcommissies ontwikkeld voor verenigingen om kinderen onder begeleiding van gediplomeerde schaats- en/of inline-skatetrainers op een leuke manier te leren schaatsen en/of inline-skaten. Vanaf oktober 2017 is het voor ieder KNSB jeugdlid en trainer mogelijk om kosteloos gebruik te maken van het KNSB vaardigheidsconcept. Het KNSB vaardigheidsconcept is opgenomen in het lidmaatschap voor de actieve sporter.

Nieuw! De online portal
Vanaf het seizoen 2017/2018 is het vaardigheidsconcept uitgebreid met een online portal. In deze online portal kan de vereniging de resultaten van de jeugdleden registreren. Het gebruik van deze portal is voor verenigingen en actieve jeugdleden gratis. In de online tool kunnen trainers van de vereniging eenvoudig de resultaten van de jeugdleden inzien. Maar ook resultaten verwerken. Jeugdleden (en ouders) kunnen eveneens de resultaten van het jeugdlid inzien. De beheerder van de online portal heeft de mogelijkheid om zelf trainingsgroepen aan te maken, jeugdleden in te delen. Maar ook het verwerken van resultaten en het aanmaken van diverse rollen voor vrijwilligers binnen de vereniging. Meer informatie over de online portal is te vinden op www.knsbvaardigheidspaspoort.nl

Preview / eerste kennismaking

Een eerste kennismaking met de schaats- en inline-skatesport kan je zelf als vereniging vrij eenvoudig realiseren. De KNSB heeft ter stimulering van de schaats- en inline-skatesport onder andere een handleiding ontwikkeld met spel- en oefenvormen die je als trainer kunt gebruiken ter voorbereiding op een schaats- of skateles.

Ook zijn er kennismakingsbewijzen (niveau 1 van het KNSB Vaardigheidspaspoort) die aan het einde van een les uitgereikt kunnen worden. Deze previews zijn een mooie stimulans voor deelnemers om door te gaan met schaatsen/inline-skaten, maar ook om de andere niveaus te gaan behalen van het KNSB Vaardigheidspaspoort.

De minimale afname van de previews is 100 stuks en kosten € 0,50 per exemplaar. Bij meer dan 200 stuks betaal je € 0,45 per exemplaar en bij 300 of meer exemplaren betaal je € 0,40 per exemplaar. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

KNSB Vaardigheidspaspoort

Het KNSB Vaardigheidspaspoort bestaat uit verschillende testen die onderverdeeld zijn in zeven niveaus waarbij niveau 2 het laagste en niveau 7 het hoogste niveau is. Niveau 1 is een eerste kennismaking met schaatsen of inline-skaten. De testen zijn gericht op:

Door middel van het vaardigheidspaspoort kan worden bijgehouden welke testen er zijn behaald en welke testen er nog gedaan moeten worden, zodat deelnemers gestimuleerd worden actief te blijven schaatsen of inline-skaten. De KNSB vaardigheidspaspoorten zijn voor actieve jeugdleden gratis beschikbaar. De vereniging kan de vaardigheidspaspoorten bestellen via [email protected] (het maximum aantal vaardigheidspaspoorten dat besteld kan worden dient overeen te komen met het aantal actieve jeugdleden)

Vaardigheidsbandjes

Om kinderen extra te stimuleren en doorstroming vanuit een eerste kennismaking naar de vereniging te bevorderen, zijn er speciale KNSB Vaardigheidsbandjes ontwikkeld. Deze bandjes kunnen tezamen met de KNSB Vaardigheidspaspoorten ingezet worden, zodat kinderen daarmee extra gemotiveerd raken om alle niveaus te behalen. Voor elk niveau is er een ander kleur bandje.

De KNSB Vaardigheidsbandjes kosten € 0,50 per stuk bij een minimale afname van 25 stuks.

Bestellen

De secretaris of penningmeester van de vereniging kan bij de KNSB de Previews, Vaardigheidspaspoorten of Vaardigheidsbandjes aanvragen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in de e-mail duidelijk het aantal dat je wilt bestellen, of het schaatsen of inline-skaten betreft, het verenigingsnummer en het contactadres voor het verzenden van de factuur.

Workshop

Om bekend te worden met het gebruik van de KNSB Vaardigheidspaspoorten kunnen wij verenigingen een workshop aanbieden. De workshop wordt volledig op maat voor de vereniging ingericht waarbij in ieder geval een praktijkgedeelte plaatsvindt.

Aan de workshop kunnen maximaal 30 personen (trainers) deelnemen. Als aanvrager zorg je zelf voor ijs dat nodig is voor het praktijkgedeelte.

Voor meer informatie of het aanvragen van deze workshop kun je als vereniging een e-mail sturen naar [email protected].

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?