Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Vrijwilligers » Beginnen

Bezinnen

Veel schaatsverenigingen hebben het karakter een organisatie te zijn dóór en voor leden. Het bestuur, trainers en andere vrijwilligers rondom de baan zorgen ervoor dat iedereen zorgeloos kan sporten. Schaats- en skatevereniging worden gerund door vrijwilligers. Ook jullie vereniging is vast afhankelijk van de inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Helaas hoor je vaak geluiden vanuit verenigingen dat ze onvoldoende vrijwilligers kunnen vinden. Wat we veel horen is dat verenigingen pas gaan zoeken naar een nieuwe vrijwilliger als de nood hoog aan de man is. Wervingsacties zijn vaak op zichzelf staande acties, er is weinig tijd voor begeleiding van nieuwe vrijwilligers en waarderen en belonen schiet er vaak bij in. Kortom: er is wel vrijwilligersbeleid, maar vaak geen georganiseerd, gestructureerd vrijwilligersbeleid.

Herken jij jou vereniging hierin? Tijd om door te lezen en te kijken welke stappen jullie kunnen zetten. Immers succesvolle en gezonde verenigingen hebben voldoende vrijwilligers die zich betrokken voelen en op deze manier ook gewaardeerd voelen.

Aan de hand van het stappenplan naar vrijwilligersbeleid beschrijven we in het Kenniscentrum concrete handvatten aan de hand van zes B’s:

De eerste stap is het nadenken over vrijwilligersbeleid.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?