Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

ISU Seminar for Speed Skating Coaches 2017

English version
Op maandag 6 november 2017 biedt de ISU het ISU Seminar for Speed Skating Coaches 2017 aan. Een uniek seminar dat door de KNSB, in opdracht van de ISU, voor de eerste keer georganiseerd wordt. (Inter)nationale schaatscoaches die tijdens de World Cup in Heerenveen (10-12 november) rijders moeten coachen zijn speciaal voor dit seminar door de ISU uitgenodigd.
Programma

Het seminar bestaat uit twee delen. In de eerste sessie (16:30 – 18:00 uur) zal Wilf O’Reilly, disciplinemanager shorttrack van de KNSB, vertellen hoe shorttracktraining langebaanschaatsers beter maakt. En andersom: hoe shorttrackers profiteren van langebaanwerk. Wilf kan putten uit een rijke ervaring. Hij werd in 1991 overall wereldkampioen shorttrack en werkte later onder meer als coach van het Nederlandse shorttrackteam en manager van de ISU.

In de tweede sessie (19:00 – 20:30 uur) zal Jos de Koning, bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ingaan op het nut van inspanningstesten buiten de ijsbaan. Roy Mulder, embedded scientist van de KNSB, vult dit aan met uitleg over de nieuw ontwikkelde Sprint Coach App. Samen zullen ze de coaches nieuwe inzichten geven, die kunnen helpen om goede schaatsers tot nog betere prestaties te brengen.

Licentiepunten

Als technisch kader licentiehouder kun je door het volgen van dit seminar via de livestream licentiepunten behalen. Door aan [email protected] te laten weten dat je hebt deelgenomen worden 3 licentiepunten bijgeschreven.

Livestream

Op 6 november 2017 kun je vanaf 16:30 uur hier de livestream bijwonen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?