Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Subsidieregeling duurzaamheid, wees er op tijd bij!

Voor schaatsverenigingen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid breekt weer een belangrijke periode aan. Vanaf 2 januari 2017 kunnen sportclubs voor de tweede keer inschrijven op de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Het Ministerie van VWS wil met deze regeling sportverenigingen en –stichtingen stimuleren een duurzaam energiebeleid te maken en zelf te investeren in energiebesparende maatregelen. Sportclubs moeten er op tijd bij zijn, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Er is dit jaar wederom een totaalbedrag van zes miljoen euro beschikbaar voor duurzaamheidsmaatregelen van sportclubs. IJsclubs die bijvoorbeeld willen investeren in LED-verlichting, kunnen met behulp van de regeling deze plannen wellicht versneld doorvoeren.

De nieuwe regeling trad vorig jaar in werking. Tot en met 2015 bestond de Ecotaks, waarmee verenigingen tot zo’n vijftig procent van de belasting op energieverbruik konden terugvragen. Het resultaat was echter dat de grootste bedragen naar de grootste verbruikers gingen, terwijl VWS zocht naar een manier om het verbruik terug te dringen en verduurzaming te promoten.

Tegemoetkoming clubs

De oplossing is de nieuwe subsidieregeling, die vooral clubs tegemoetkomt die investeren in duurzaamheidsmaatregelen zoals de aanschaf van LED-verlichting, zonnepanelen en zuinige verwarming. Met de regeling is het mogelijk tot aan 25% van de duurzaamheidsinvesteringen in materiaal terug te krijgen, wat de terugverdientijd van die investeringen aanzienlijk verkort.

Op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland kunnen verenigingen de regeling aanvragen. Het is verstandig er op tijd bij te zijn, want ervaringen van vorig jaar leren dat het totaalbedrag snel is verdeeld.

Wil je meer weten over accommodaties of financiële mogelijkheden? Kijk dan in het Kenniscentrum bij de thema’s accommodatie en financieel.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?