Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Subsidie ter vervanging van BTW-vrijstelling sportaccommodaties

De wet omtrent BTW-sportvrijstelling is in 2017 aangepast. De verandering betekende een financieel nadeel voor sportverenigingen. Ter compensatie van de verenigingen komt er vanaf januari 2019 een subsidiepot van 87 miljoen beschikbaar onder de noemer ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’.

De nieuwe subsidieregeling is bestemd voor ‘het ontwikkelen en in standhouden van sportaccommodaties’. Zowel sportverenigingen als sportstichtingen kunnen een beroep doen op deze subsidie.

De subsidie kan gebruikt worden voor 20% van de investering voor het ontwikkelen en in standhouden van sportaccommodaties. Daarbovenop is 15% (extra) subsidie mogelijk voor investeringen in energiebesparing/duurzame energieopwekking én voor investeringen in het toegankelijk maken van sportaccommodaties voor mensen met een beperking. Voor gemeenten wordt een afzonderlijke regeling getroffen inzake accommodaties ter waarde van 152 miljoen euro. Het totale jaarlijkse bedrag dat door deze regeling aan de sport ten goede komt bedraagt 241 miljoen euro.

Meer informatie volgt

In de loop van dit jaar wordt meer bekend over de subsidieregeling, het indienen van een aanvraag en andere aanvullende informatie. De Rijksoverheid biedt al de nodige informatie over de nieuwe regeling. Daar wordt onder meer vermeld dat aanvragen vanaf 2 januari 2019 kunnen worden ingediend en dat een aanvraag minimaal 5.000 euro en maximaal 2,5 miljoen euro mag omvatten

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?