Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Besturen

Sportconventie 2018: hoe ziet de toekomst van de sport eruit?

Iedereen die op welke manier dan ook in de sport actief is en wil meepraten over de toekomst, is op 14 mei op Papendal welkom bij de Sportconventie. Centraal tijdens deze dag staan vragen als: hoe gaat het met de sport en vooral; wat het is voorland van de sport, waar gaat de sport in de toekomst naartoe? Ook vertegenwoordigers van verenigingen kunnen hierbij aanwezig zijn. Dus wil je erbij zijn, schrijf je dan direct in!

Tijdens de Conventie wordt in een plenair gedeelte, maar vooral in een groot aantal deelsessies en workshops, geïnspireerd, teruggeblikt op alles wat in de Nederlandse sport is bereikt en met name naar de toekomst gekeken. Een mooie toekomst gloort voor de sport, maar er liggen zeker enkele uitdagingen en prangende vragen op tafel.

Er zijn immers verschillende maatschappelijke ontwikkelingen gaande. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat straks heel Nederland sport? En dus ook de doelgroepen met meer afstand tot de sport. En wat is de rol van boeiende ontwikkelingen zoals coaching apps, wearable technology, slimme schoenen of een nieuwe klapschaats? En wat is in de toekomst de betekenis van een lidmaatschap bij een sportclub? Kunnen we op het gebied van sportparticipatie én prestaties weer die felbegeerde plek in de toptien bemachtigen? En hoe doen wij dat dan? We proberen antwoorden te vinden op deze en andere vragen.

Jubileum

Op 14 mei viert NOC*NSF ook haar 25-jarig bestaan, evenals het heugelijke feit dat sport voor mensen met een beperking inmiddels tien jaar geïntegreerd is in de reguliere sport. Het vieren van dit jubileum is ook het vieren van de sport zelf, het feit dat miljoenen mensen van sport genieten en er gelukkiger, fitter en gezonder door worden.

Zelf podium pakken

Dus meld je aan! Je kunt ook zelf het podium pakken. Want waar ben je nu zelf mee bezig?  Hoe zie jij de toekomst? Jouw mening en jouw inzichten tellen. Daarom is er ruimte om je ideeën te delen. Een presentatie, debat, brainstorm, lezing, Q&A, quiz, showcase of gewoon een sportief intermezzo, het is mogelijk. Heb je al een idee of wil je sparren met NOC*NSF? Stuur een mail naar [email protected].

Op zoek naar meer informatie? Bekijk de impressie van de conventie van vorig jaar of kijk op de website van NOC*NSF.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?